Едва на 17 години американката Аманда Анисимова стигна до 1/8-финалите

...
Едва на 17 години американката Аманда Анисимова стигна до 1/8-финалите
Коментари Харесай

Явлението Аманда Анисимова е дъщеря на руски емигранти, които нямат нищо общо с тениса

 Шарапова: Постоянно изпъкват нови и нови гении в тениса
Едва на 17 години американката Аманда Анисимова стигна до 1/8-финалите на шампионата от Големия шлем - Открито състезание на Австралия. Тя изненада 11-ата в международната класация Арина Сабаленка от Беларус след 6:3, 6:2.

Така Анисимова стана най-младата американка в тази фаза на шампионат от Големия шлем от 1998 година насам, когато Серина Уилямс направи това на " Ролан Гарос ". За тийнейджърката това е първо присъединяване в конкуренцията при дамите в Мелбърн и успеха през днешния ден е сериозна поръчка за ярко бъдеще. Какво обаче е предишното на 17-годишната тенисистка?



Родителите й емигрират от Русия в Съединени американски щати няколко години преди тя да се роди, с цел да дадат на децата си по-добри условия за живот. Те се занимават с финансова и банкова промишленост, като нито един от тях няма общо с тениса на високо равнище.

Аманда е родена в Ню Джърси през 2001 година. Тя има по-голяма сестра Мария, която играе колежански тенис за Университета на Пенсилвания. Малката Анисимова стартира да се занимава с този спорт още на 3-годишна възраст, а нейн треньор е татко й - Константин. Майка й, Олга, също оказва помощ в подготовката. 

Семейството на Аманда се мести във Флорида, с цел да има повече благоприятни условия да се развие и да откри качествени треньори. Ник Савиано стартира да работи с нея, когато тя е на 11 години, а Макс Фомин, става нейн пътуващ треньор.



Впоследствие тя сига до финала на младежкия " Ролан Гарос " през 2016, а година по-късно печели US Open при девойките.

В края на предходната година Аманда Анисимова става най-младата тенисистка, която е измежду първите 100 в международната класация при дамите. В момента тя се намира на 87-о място в подреждането на WTA.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР