Едва на 16 години Даниела Димитрова е №78 в световната

...
Едва на 16 години Даниела Димитрова е №78 в световната
Коментари Харесай

Даниела Димитрова: Нося много от българската сила и дух

Едва на 16 години Даниела Димитрова е №78 в международната класация за девойки до 18 година През тази година надарената българка завоюва мощен шампионат в Италия и дебютира в шампионатите от Големия шлем. Даниела беше част и от националния тим на България до 18 година Димитрова даде особено изявление за уеб страницата на Българската федерация по тенис. - Даниела, намираме се в края на 2018-а година. Доволна ли си от постигнатото през тази година?
- Доволна съм, че аз и фамилията ми бяхме в положително здраве, само че като игра имах пропуснати благоприятни условия. - Спечели купата на мощен шампионат от второкласен на ITF в Италия. Там ли беше най мощното ти показване?
- Да. Като удостоверение са купите и трофеите, които взех. Това беше най-хубавото ми показване за миналата 2018 година. - Играеш и в шампионатите на двойки. Допадат ли ти мачовете по двойки и по принцип смяташ ли да продължиш да участваш постоянно в шампионати на двойки?
- Да, за мен е наслаждение да играя двойки. Пак е тенис, само че не чувствам напрежение, по този начин както при сингъл мачовете. Ще продължа да играя, в случай че съм в добър контакт с някой състезател. - През тази година игра за първи път на шампионати от Големият шлем. По друго ли е да си част от тези съревнования?
- Да, да играя на шампионати от Големия шлем е доста влиятелно и е паметен урок за всеки. Чувството е незабравимо. - В момента си № 78 в международната класация при девойките. Въпреки че си на 16 години, смяташ ли че е огромна разликата до първите места?
- Зависи от играча. Има доста състезатели, които имат капацитета да са в топ 5 или топ 10, само че са 80-ти или 90-ти в света. Вярвам, че на тази възраст е доста значимо да продължиш да работиш интензивно и да не губиш фокус. Да не се обезкуражаваш от загуба или две. Резултатите рано или късно идват, когато мощно желаеш нещо и си безрезервен. - Беше част от националния тим до 18 година в Русе. Какво беше възприятието да играеш пред родна аудитория?
- Хареса ми, както и поддръжката, която получих от всички хора, които бяха отделили от времето си, с цел да дойдат да ни гледат. Усетих поддръжката на публиката, макар че не съумях да дам 100% от себе си.
- Рядко идваш в България, какво е възприятието да бъдеш тук? - Аз съм българка, въпреки по документи и местоживеене да не съм изцяло. Харесвам България, както и нейния дух. Чувствам се удобно там и мисля, че нося доста от българската мощ и дух, въпреки всичко те са в кръвта ми.  - Ще продължиш ли и за в бъдеще да играеш за националните тимове на България?
- Играя за България в този момент и това е значимото. Какво ще се случи в бъдеще, никой не знае. Важното е, че нося България в сърцето си. - Има ли нещо за което да съжаляваш, че не съумя дa постигнеш през годината?
- Втората част на годината беше сложна за мен, тъй като имах доста благоприятни условия, само че не съумях да бъда задоволително постоянна, с цел да се възползвам от тях. Именно върху това ще работя през новата година.
- Към какво е ориентирана подготовката ти сега? На какви шампионати ще наблегнеш през идната година? - Подготовката ми ще бъде фокусирана върху моята ментална мощ и физически недостатъци. Започвам с ITF шампионати за девойки през февруари в Бразилия и според от резултатите ми там, с Гало Бланко и треньорите ми ще обсъдим по какъв начин ще се развие идната част на сезона. Определено през новата година ще наблегнем повече и на женски шампионати.
- Имаше ли време за отмора след края на сезона? - Да, имах седмица почивка в Съединени американски щати, само че в този момент още веднъж съм в Испания и започнах пред сезонната си подготовка. - Какво си пожелаваш за идната година?
- Да се любувам на играта, тъй като тенисът е популярен спорт и макар компликациите, които носи, да екстрахирам единствено позитивите на играта. Да давам всичко, на което съм способна и да реализирам по-добри резултати. Пътят към това да си най-хубавият измежду най-хубавите е дълъг и сложен, само че аз имам страхотна поддръжка от толкоз доста хора и имам вяра в себе си, че мога да го реализира.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР