Едва ли за някого е тайна, че специалистите на Radeon

...
Едва ли за някого е тайна, че специалистите на Radeon
Коментари Харесай

Неофициално: графичната архитектура AMD Arcturus ще замени Navi

Едва ли за някого е загадка, че експертите на Radeon Technologies Group в най-близко бъдеще имат намерение да показват графичната архитектура Navi, наречена по този начин в чест на звездата Гама Касиопея. Очакванията са след към две години тя да бъде сменена от архитектурата „Next-Gen“. Това се вижда на пътните карти на компанията Advanced Micro Devices.



Известно е, че последните графични архитектури на AMD носят имената на небесни светила: Polaris (Полярната звезда), Vega (Вега) и упоменатата към този момент Navi. Компанията има намерение да продължи тази традиция.  Според най-новата информация, през 2020 година на пазара би трябвало да дебютират видеокарти, основани на графичната архитектура Arcturus (Арктур, най-ярката звезда от съзвездието Воловар).

Засега няма информация за техническите характерности на графичните процесори AMD Arcturus. Известно е единствено, че тези чипове ще се създават посредством 7 нанометров софтуерен развой, с помощта на което ще имат по-висока енергийна успеваемост. Очаква се да имат буферна памет, в която ще се употребява многослойната HBM памет от последващо потомство, която вероятно ще се назовава HBM3.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР