Eдва ли волейболният шампион Владо Николов е предполагал, че един

...
Eдва ли волейболният шампион Владо Николов е предполагал, че един
Коментари Харесай

Владо Николов: 100 000 лв. награда няма да ми сбъднат мечтата

Eдва ли волейболният първенец Владо Николов е предполагал, че един от най-големите му противници ще се окаже…крава. Е, случи се още в първите му часове във „ Фермата “, когато всички мъже и дами мериха сили на всеобщ двубой. Опърничавата Васка съвсем отчая Владо, като не му разреши въобще да припари до вимето й и да издои нужното мляко, с цел да завоюва играта. И тогава обаче спортният хъс на първенеца не му изневери – откакто борбата беше извоювана от различен, той опитва да се оправи с другояче лесната на пръв взор задача. И в последна сметка съумя. След един месец в хитовото риалити на бТВ Владо към този момент може да се похвали със забележително другарство с кравите и собственоръчно издоено мляко.

„ Важно е с какъв звук им приказваш, с цел да се успокоят. Жените правят оценка кавалерското в мен “, пошегува се първенецът, когато в ролята си на аргатин издои Васка като най-опитния кравар на света. Звездата Николов даже изрина обора на обичаната си крава Васка до искра и съобщи, че срамна работа няма.

„ Не се окайвам, не е доста по-различно от това да сменяш памперси, а аз в последните години натрупах сериозен опит “, съпостави селската работа с бащинските несгоди капитанът.
И по този начин един колос в спорта откри какъв брой благополучен се усеща, до момента в който прави нещо с ръцете си и строи заслон от нулата. Тази година участниците във „ Фермата 3 – Ново начало “

бяха оставени
на гол бряг без
покрив


а Николов не пожали сили и се втурна на работа с останалите. „ Толкова години с една топка, а ето в този момент откривам какъв брой е хубаво да излезе нещо отдолу под ръцете ти, това съм аз “, разчувствуван показа Владо, до момента в който дълбаеше дървени паници.


Фермерите одобриха с отворени прегръдки волейболната звезда

Николов завърши с присъединяване си във „ Фермата “ като победител. В неделя той разгроми селския ерген Яни, който въпреки всичко оказа гневна опозиция и взе цели 7 точки при игрите.
„ За първи път от повече от година се усещам жив. Когато играехме пред цялостни трибуни, беше „ уау “. Почти толкоз хубаво като довечера “, призна преди борбите Николов.

В тази обстановка Яни трябваше да напусне шоуто, на което разпореждаше всичките си очаквания да си купи 1000 кошера и да развива стопанството си в село Козлец.

Николов обаче пожела
той да остане в предаването,
независимо, че го е победил.


„ 100 000 лв. премия няма да ми осъществен фантазията, само че на Яни – да. Така той може да остане на село, а не да бяга към града. Видяхте – той е страховит.

Той ме победи на значими борби. Това, което му липсва, е да повярва, че има положително, че има положителни хора. Искам да опитам да го науча на това, той си заслужава “, съобщи спортистът фермер. Решението взел бързо, изключително откакто схванал какъв брой му липсва фамилията и какъв брой индивида го чакат, с цел да реанимират дружно волейболния тим на „ Левски “.

„ Във „ Фермата “ научих, че мога да се оправям във всевъзможни обстановки. Бях благополучен от първата минута до момента “, заключи бягството си от цивилизацията Николов.

Бившият капитан на националния тим влезе в ролята си на капитан на фермата и непроменяемо беше консултант на фермера на седмицата. Първо Марина, а след това и Алек помолиха първенеца да разпределя работа и да им оказва помощ с организацията, разчитайки точно на нещо, в което Владо също е решителен победител – да държи тима крепко. Лидерите са си водачи и на терена, и на село – Владо е човек, който хората питат за съвет и на който може да се разчита за поддръжка, обобщиха мненията си за него останалите фермери.

Това самопризнание подразни различен водач на групата – Владимир Каролев, за който всеобщото почитание към адаша му се оказа проблем. Шумните кавги на тематика водачество бяха всекидневие малко преди икономистът, който влезе като старейшина и имаше право да командори, да си тръгне от предаването.

Освен Каролев единственият човек, на който Владо скочи, беше скандалджията Мишо. Заради неприятното му отношение и викове по дамите, капитанът на фермата даже предложи Мишо да бъде пращан на двубой от всеки фермер, до момента в който не отпадне. Отмъщението на първата другарка на Мишо – Божидара, го прати на двубой за оцеляване. А Владо й целуна ръка и й даде обещание гладиаторска борба – каквато и сподели.


Семейството му го посети във “Фермата” Научил, че е татко по време на мач Миналата година волейболистът се отхвърли от дейния спорт и реши трайно да остане в България. След 15 години емигрантски живот и дълги раздели със фамилията си Владо избра България. Често пропущал значими моменти, до момента в който обикалял с тима по надпревари, а брачната половинка му Мая му поднесла най-хубавата вест по време на мач.

„ Беше на Световното състезание през 2006 година в Япония, когато направихме пробива против Куба. Чух се с Мая и тя вика „ Искаш ли да ти кажа нещо? Честито, роди ти се наследник “. На този мач бях нула “, спомни си и хубавите моменти в залата Владо Николов.

Във „ Фермата “ той заприказва и за тежък миг – възприятието, че бил предаден от Матей Казийски, с който бяха ослепителен тандем, преди Казийски да напусне националния тим с треньора Радо Стойчев тъкмо преди Олимпиадата в Лондон през 2012 година Това постави завършек на очакванията за олимпийска купа за тима, който тогава беше във върхова форма.

„ Оттеглянето му изигра голяма роля. Той имаше избор да вземе решение – да избере позицията за България или срещу България. И той избра „ срещу “.

Той даваше успокоение на всички, знаеха, че когато е тежко, той ще свърши работа. Аз се почувствах предаден от Матей, дружно бяхме мощни. Когато аз и той бяхме дружно и във форма, другите тимове се опасяваха от нас “, спомни си славните времена с тима някогашният капитан.

Подготви Красимир КРАСИМИРОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР