Едва ли сте се замисляли защо като сте на бар,

...
Едва ли сте се замисляли защо като сте на бар,
Коментари Харесай

Ето защо солените фъстъци се сервират с напитки в баровете

Едва ли сте се замисляли за какво като сте на бар, поръчвате фъстъци с питието си в заведение. Обикновено в менюто няма друго мезе и на процедура нямате избор. Има пояснение за този факт.

1.       Солени фъстъци и алкохол!
До какви проблеми може да докара преяждането с фъстъци
Фъстъците са най-често употребяваните ядки, те също имат своите потребни свойства. Освен че са вкусни, те съдържат доста количество...
Прочети повече
Помислете за вечер с другари, питиета и някои вкусни пикантни мезета! Е, приятелите и напитките постоянно вървят доста добре дружно, само че замисляли ли сте се за какво пикантните закуски, изключително солените фъстъци, се сервират в питейните заведения? Комбинацията е подобен шлагер, че към този момент даже на домашно празненство хората избират да пият клубни питиета със солени фъстъци и други пикантни закуски. Нека ви споделим аргументите за тази всеобща процедура.

2.       Предизвиква жадност

Солта има мощна дарба да всмуква вода и това е повода, когато ядете солени закуски, тя да прави устата ви суха, като всмуква влагата в нея и гърлото и затова ви кара да се чувствате жадни. Според експертите, сервирането на солени ядки също е бизнес тактика на питейните заведения, тъй като когато ядете повече от тях, ще почувствате жадност и автоматизирано ще поръчате още питиета. Вероятно сте го усещали, само че не сте се замисляли над основанието на притежателите на питейните заведения по този начин обилно да оферират ядки.

3.       Солта прави напитката по-пивка
8 знака, че прекалявате със солта
На много места виждаме изречението „ Не прекалявайте със солта “, само че е много мъчно да определим какво значи „ доста...
Прочети повече
Напитките постоянно са горчиви на усет и когато ядете сол, рецепторите в мозъка, които възприемат горчивия усет, краткотрайно отслабват и затова става по-лесно да се пие алкохол. Ако не сте забелязали, идващия път, когато пиете, хапнете малко солени фъстъци тъкмо преди глътката алкохол и ще забележите, че напитката наподобява по-пивка и по-лесна за пиянство. Беспорно, фъстъците са потребни ядки, само че съчетани с огромно количество сол, по никакъв начин не са за препоръчване, когато приказваме за здравето.

4.       Солта и напитката се допълват взаимно

Установено е, че комбинацията от сол и алкохол също се допълват. Според специалисти, алкохолът усъвършенства усета на солта и мазнините на вкусовите ви рецептори на небцето, като ви кара да изядете спомагателна купа фъстъци, когато пиете обичаната си напитка. Не се поддавайте на тази „ провокация “, обаче. Това ще ви навлече куп здравословни проблеми като повишение на кръвното, отоци, задържане на течности и други Прекляването със солта и алкохола не води до нищо положително за вашия организъм.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР