Едва ли ще срещнете съветите, които ще ви споделим, в

...
Едва ли ще срещнете съветите, които ще ви споделим, в
Коментари Харесай

9 ценни съвета, които ще ви направят майстори в готвенето

Едва ли ще срещнете препоръките, които ще ви споделим, в рецептите и по книгите за готвене, само че ви подсигуряваме, че те ще създадат вашите печива в действителност разнообразни. Дори и да сте умел готвач, постоянно е потребно да си припомните 2-3 правила, които е хубаво да не се не помнят.

1. Загрейте фурната 10-15 мин, преди да я употребявате
Ако сложите сладкиш или самун да се пече, преди фурната да е достигнала мечтаната температура, времето за подготвяне ще се усили неведнъж. Още по-важното е, че печивото ви няма да се надигне както би трябвало без нужната мощна бликам парещ въздух, и резултатът ще е разочароващ — плоско тесто.

2. Преди да започнете: Прочетете рецептата до дъно!
Не рискувайте да стигнете до половината от работата, с цел да осъзнаете, че нямате бакпулвер или значителен инструмент или уред.

3. Винаги мерете формите за печене на сладкиши в основата, а не в горната част
Някои форми имат набраздена външна горна част, което значи, че ограниченията на тази част ще са по-големи условия в рецептата размер

4. Формите за пудинг се мерят по отношение на вместимостта
За да ревизирате ограниченията, напълнете вашия съд за пудинг с вода, която по-късно излейте в огромен мерителен буркан. Така ще определите какъв брой течност се събира в пудинговата форма

5. Няма потребност да пресявате брашното
Преди години множеството предписания поучаваха брашното да се пресява, първо, с цел да се отстранен примесите, и второ, с цел да се вкара въздух, който да олекоти тестото. Днес брашното се мели по доста по-висок стандарт, тъй че няма потребност да го пресявате.

6. Обикновено формите за печене на самун се мерят по отношение на тестото, което побират, или по отношение на размера на самуна самун, който се получава
Това може да бъде объркващо, в случай че не сте умел пекар. За ориентир — общоприета форма за самун от 900 г би трябвало да е почти 21,5 х 11,5 см в горната част и към 6 см дълбочина.

7. Уверете се, че всички съставки са с идентична температура.
Това значи, че те ще се сместят добре дружно и тестото няма да се цепи (ако пък се разцепва, значи ще получите тежък сладкиш). Извадете яйцата и маслото авансово — най-малко 1-2 часа преди да ги ползвате. Въпреки това, в случай че сте не запомнили, постоянно можете да размекнете маслото в микровълновата фурна, а яйцата сложете в хладка вода за 15 мин.

8. Винаги използвайте мерителни лъжици, с цел да измерите дребните количества.
Десертните лъжички не са като мерителните! Нямате мерителни лъжици? Използвайте вашите кухненски везни — 1 ч.л. — към 15 г (количеството ще варира нищожно според от съставките)

9. Не отваряйте малката врата на фурната!
Задръжте любознанието си и устойте на изкушението да надникнете през малката врата на фурната, до момента в който не е минало най-малко три четвърти от времето за печене. Ако отворите малката врата по-рано, средата на сладкиша е доста евентуално да потъне. Температурата във фурната спада с към 30 С всякога, когато отворите вратата да ревизирате ястието, тъй че с изключение на всичко останало, забавяте и процеса на печене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР