Едва ли ще се стигне до ефективна присъда за мъжа,

...
Едва ли ще се стигне до ефективна присъда за мъжа,
Коментари Харесай

Може ли да се стигне до ефективна присъда за коментар във Facebook?

Едва ли ще се стигне до ефикасна присъда за мъжа, който по-рано арестуван от ГДБОП за мнения във Фейсбук след нещастието край село Боснек. Това съобщи пред преподавателят по наказателно право в Университета за национално и международно стопанство Стоян Стойков

Според известието на Министерство на вътрешните работи мненията за случая, при който, са несъвместими с морално-етичните правила, само че не се споделя какви тъкмо са били те. За сходни закононарушения законът планува затвор от 1 до 4 години и санкция от 5000 до 10 000 лв., както и публично неодобрение.
Арестуваха мъж, разгласил във Фейсбук обидни мнения за нещастието на " Струма "
Мъж на 24 години е задържан в София поради оповестени във Фейсбук мнения за нещастието на автомагистрала " Струма ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи....

Според юрист Стойков обаче мъчно ще се стигне до ефикасна присъда, като аргументите са сложни. На първо място би трябвало да се откри, че индивидът е вменяем и е имал претекстове, с цел да извърши действието. След това би трябвало да се потвърди, че точно той е разгласил обидните мнения.

Един от факторите за неоправдателна присъда е и дали лицето е било осъждано за такова действие, както и дали действието е довело до действителни вреди за някого.

По думите на Стойков и преди е имало сходни случаи, само че рядко се доближава до ефикасна присъда. " Това, че морално етичните правила са несъвместими с неговия коментар, не значи, че е направил закононарушение. Да, това е укоримо държание, само че закононарушението би трябвало да се потвърди. Най-вероятно тук се касае за някакво психологично отклоняване ", заключи юристът.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР