Едва ли ще изненадаме някого, че покрай празниците през декември

...
Едва ли ще изненадаме някого, че покрай празниците през декември
Коментари Харесай

Дебелеем най-много през септември и декември

Едва ли ще изненадаме някого, че около празниците през декември трупаме най-вече, само че за какво пълнеем много и през септември?

Е, учените дават своето пояснение. През септември качваме приблизително към 1 кг, който преди този момент сме смъкнали поради лятната почивка. За сметка на това пък през декември качваме близо 2 кила.

Като цяло обаче, най-тежкият сезон за спазващите диета е есента, когато се качват приблизително към 2,2 кг. Причината се крие в по-късите дни и студеното време, когато хората по-често прекарват вечерите си у дома и похапват пред тв приемника.

Август е третият подред най-лош месец за трупане на килограми, откакто месеци наред хората са направлявали хранителния си режим, а на морето се отпускат. След като се върнат пък към този момент няма потребност да се стараят толкоз за външния си тип.

Всички обаче се хвърлят да смъкват насъбраните след август килца още с настъпването на Новата година. В началните дни на януари всички стартират да съблюдават режими. Те обаче не са толкоз съществени и съумяват да се отърват едвам от 1,3 кг от качените два през декември. Тогава хората стартират строги диети преди плажа през юли и август, написа Daily Mail.

Изследването, направено измежду 2000 души, открило още, че събота е най-лошият ден от седмицата за трупане на килограми. Повече от половината от хората декларирали, че одобряват най-вече калории в този ден. На второ място е неделя, посочена от 22%, а петък е на трето място с 14%.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР