Едва ли ще има пълно справяне и прекратяване на коронавирус

...
Едва ли ще има пълно справяне и прекратяване на коронавирус
Коментари Харесай

Covid-19 завинаги ще бъде между нас, предупреди кардиолог

Едва ли ще има цялостно справяне и преустановяване на ковид инфекцията на 100%. Бих споделил, че ще продължи вечно. Най-вероятно е, че този вирус ще остане сред нас както е вирусът на СПИН-а, вирусът на ебола, или на Sars. Това съобщи пред Нова телевизия националният съветник по кардиология проф. Иво Петров.
" Най-вероятно ще има понижаване и увеличение на случаите в течение на годините, в случай че не се откри доста ефикасна ваксина, което не е доста евентуално ", планува проф. Петров.
В момента се тествали над 20 ваксини против Covid-19, от които най-малко половината несъмнено ще могат да се употребяват в бъдеще. Но те няма да са изключително ефикасни, защото вирусът мутира.
" Коронавирусът е РНК-вирус, а тези вируси мутират сезонно. Това значи, че нито една ваксина няма да е сигурна вечно – тя ще е ефикасна против настоящия вариант, само че не е и против мутиралия след няколко месеца. Но сигурно имунизацията ще предотврати пагубното повишаване на заболелите ", счита още кардиологът.
Хората основават антитела против вируса, само че всеки организъм построява друго мощен имунитет против Covid-19. Проф. Петров описа, че да вземем за пример в Съединени американски щати медицинските служащи на първа линия в борбата с вируса не са тествани. Ако са в положително положение, им е позволено да работят, защото здравната система не може са се лиши от тях.
" Те са на предния фронт, с цел да лекуват останалите. Отначало ми звучеше скандално и незаконно, само че в действителност е доста прагматично. Не е надалеч от здравия разсъдък ", означи проф. Петров.
Според него сърдечно-съдовите болести не са причина за заразяване с ковид и по тази причина хората с такива болести не би трябвало да бъдат поставяни под карантина. Когато някой има сърдечно-съдови проблеми, то би трябвало да отиде в точния момент в болница, защото здравето и животът му е под сериозен риск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР