Едва ли остана човек, който да не е чувал за

...
Едва ли остана човек, който да не е чувал за
Коментари Харесай

Какво е да си „шугър мами“?! И има ли ги у нас

Едва ли остана човек, който да не е чувал за така наречен „ шугър дадита “ (от англ. – sugar daddies) или другояче казано възрастните богати мъже, които „ спонсорират “ доста по-млада половинка (била тя жена или хомосексуален мъж) в подмяна на секс и прочувствена фамилиарност.

Съществува ли обаче и противоположният феномен – обстановка, в която жена на по-стара възраст устоя „ младо гадже “? Оказва се, че да: „ шугър мамитата “ (от англ. – sugar mommies) са относително ново събитие, бързо набиращо известност в Щатите и по целия свят. Подобно на шугър дадитата, тези кандидат-спонсорки си търсят половинка посредством специфични интернет страници, като онлайн съществуват редица наръчници с най-хубавите уеб сайтове от този вид.

Една от най-старите и известни платформи за намиране на шугър мамa носи звучното име CougarLife („ Животът на една остаряла мома “ – бел.прев.). Сайтът е учреден през 2006, а към днешна дата има над 7 милиона консуматори и към 300 хиляди месечни визити. Съотношението сред мъжете и дамите на страницата е 65/ 35, което значи, че мамитата могат да избират всред голям брой разнообразни шугър бебета. 

Статистиката сочи, че възрастовата група на мъжете, които си търсят „ кака да ги отрака “ в тези уеб сайтове, е главно сред 18 и 34 години, а пък множеството „ спонсорки “ са сред 30 и 44-годишни.

Макар всички вариации на „ шугъринг “ (общото наименование за връзките с шугър мамита и дадита) да будят морално отвращение у мнозина, схемата „ богат остарял мъж си взима младо хубаво момиче “ е остаряла като света. Шугър мамитата обаче са много по-скорошен и неочакван феномен – най-малкото тъй като до преди век дамите даже не са можели да изкарват пари. Вероятно затова обществото ни сякаш е „ обръгнало “ по отношение на шугър дадитата, само че за сметка на това повдига вежди при типа на по-възрастна жена с млада половинка.

В България уеб сайтове за намиране на шугър мамита няма, само че за сметка на това могат да бъдат открити публикации като „ ТОП 7 метода да си хванеш шугър мамче “ на български език (впрочем, не съществуват и родни страници за търсене на шугър дади – само че да се запишеш за присъединяване в състезанието „ Мис Плеймейт “ май носи същата функция…).

Интересен въпрос е дали относително патриархалните порядки у нас не повлияват на известността на шугър мамитата тук. Ако в Щатите мнозина имат по-разчупени визии по отношение на функциите на половете в любовта, то в България сякаш към момента е признато мъжът да поема множеството разноски за една връзка. Дали това ще се промени и ще станат ли шугър мамитата известен феномен и на родна почва, занапред следва да разберем.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР