Едва ли някой все още има съмнения, че пътят към

...
Коментари Харесай

Как ще се случи съдебната реформа: представители на три партии в дебат на живо

Едва ли някой към момента има подозрения, че пътят към превръщането на България в европейска страна с почтено качество на живот минава през промяна в правосъдната система. Това ще бъде и най-важната и предпочитана задача пред идващото ръководство на страната, зад която се чака да обединят напъните си по този начин наречените обединения от антистатуквото - " Демократична България ", " ИТН ", " Изправи се! Мутри вън! ", както и Българска социалистическа партия, която самоопределя себе си също като опция на досегашния модел на ръководство и от чиято поддръжка останалите обединения евентуално ще имат потребност, в случай че опитат да сформират кабинет.

Именно поради това " Капитал " предложения и четирите политически обединения на полемика за правосъдната промяна, на която техни представители да конкретизират визията си за нужните промени и тяхната поредност, с какво ще стартират от първите дни и месеци на новия парламент, да потърсят пресечните точки между тях и да разяснят концепциите си по понятен метод и за неспециализирана публика.

Три от обединенията одобриха нашата покана, като само от партия " ИТН " отхвърлиха присъединяване в дебата с аргумента, че не желаят да влизат в каквито и да е форми на полемики с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Така концепцията на Има Такъв Народ за правосъдната промяна ще представим настрана с изявление с Ива Митева, която беше ръководител на 45-ото Народно заседание, а в този момент още веднъж е в кандидатдепутатските листи на групировката.

С представителите на другите три обединения - " Демократична България ", Изправи се! Мутри вън! " и Българска социалистическа партия, ще дискутираме правосъдната промяна на живо през онлайн платформата ZOOM през днешния ден - 29 юни, вторник, от 16:00 часа.

Участниците в дебата ще са:

Атанас Славов, " Демократична България ". Доцент доктор Атанас Славов е конституционалист и учител по публичноправни науки в СУ " Св. Климент Охридски ". Доктор по право на Университета на Глазгоу и лекар по конституционно право на СУ. Учредител е и член на управлението на " Да, България! ". Славов е член на настоятелството на Института за директна народна власт, член на Българската асоциация по политически науки и на други цивилен и професионални организации. Съучредител на Гражданска самодейност " Правосъдие за всеки ". През годините е цивилен деятел и покровител на концепциите за радикална правосъдна промяна, гражданско присъединяване и отчетност на институциите. Николай Хаджигенов, коалиция " Изправи се! Мутри вън! " . Адвокат Хаджигенов е член на така наречен " Отровно трио ", съдружен сътрудник в " Изправи се! Мутри вън! ". Водач е на кандидатдепутатски листи в София и Пловдив, бе народен представител и в малко просъществувалото последно Народно заседание. Завършил е право в Нов български университет и съвсем 20 години работи като правосъден юрист по наказателното право. Има каузи pro bono в отбрана на потърпевши от полицейско принуждение, в това число в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург. Заедно с Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков, наречени " Отровното трио ", бяха измежду главните основатели на митингите против властта от лятото на 2020 година Явор Божанков, Българска социалистическа партия. Божанков е лидер на листата на Българска социалистическа партия във Великотърновския изборен регион както на предходните, по този начин и при сегашните избори. Депутат е в 44-ото Народно заседание, където беше деен член на правната комисия, както и в 45-ото Народно заседание. Председател е на Асоциацията на рециклиращата промишленост в България. По обучение е правист, приключил е право във ВТУ " Св. св. Кирил и Методий ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР