Едва ли някой турист би се отклонил до малкия хърватски

...
Едва ли някой турист би се отклонил до малкия хърватски
Коментари Харесай

Това е едно от най-красивите места на света и е съвсем близо до България!

Едва ли някой екскурзиант би се отклонил до дребния хърватски остров Бишево, в случай че не беше едно от най-красивите естествени чудеса на страната. Фактът, че през днешния ден Синята пещера на Бишево е относително елементарно налична за туристите, се дължи на нейния изобретател. Той обаче прибягва до много сурови ограничения.

Всеки, който пътува от континенталната част на Хърватия до остров Бишево, нормално има единствено една цел. Защото на дребния остров в Адриатическо море, по-точно в морето пред острова, който през днешния ден е съвсем ненаселен, се намира едно от най-зрелищните естествени чудеса на страната - Синята пещера на Бишево. Но с помощта на един-единствен човек към този момент е елементарно достъпна за туризъм.

Годината е 1884, когато съгласно формалния хърватски туристически уеб страница австрийският посланик Ойген декор Рансонет открива Синята пещера на Бишево. Според Atlas Obscura локалните риболовци са знаели за пещерата от епохи. Но Рансонет взема решение да ги създадат налични за по-широка аудитория и по тази причина прибягва до радикални ограничения.

Преди е било допустимо да се влезе единствено през натурален вход. Той съществува и през днешния ден, само че е под вода. Така че декор Рансонет, както всички преди него, би трябвало да е разкрил Синята пещера на Бишево по време на гмуркане. Но в този момент към този момент е допустимо да вземете лодка, която да ви закара в магическата пещера. И тя към момента очарова туристи от цялостен ​​свят.

Какво прави Синята пещера Бишево толкоз специфична? Именно взаимоотношението на слънце и вода кара пещерата да свети в съвсем неземно синя светлина. Слънчевите лъчи, падащи в пещерата, озаряват морската вода. Тъй като подът на естественото знамение се състои от варовик, той отразява светлината. Хвърлен до стените на пещерата, той основава магическото зарево във взаимоотношение с вълните. Вероятността за това е най-висока в утринните часове до обяд.

Синята пещера на Бишево е доста известна, а съгласно уеб страницата за туристически пътувания " Хърватия “ можете да тръгнете към нея от разнообразни дестинации. Най-популярният метод е да пътувате през прилежащия остров Вис, който е единствено на няколко морски благи. Може да дойдете и от Сплит да вземем за пример, което, в това число противоположния път, несъмнено е същото като еднодневна екскурзия.

До самата Синя пещера на Бишево може да се стигне с гребна лодка, защото по-големи кораби не влизат през дупката, пробита в стената на пещерата. Входът за естественото знамение се заплаща и сега е до седем евро за възрастен според от сезона. Пристигайки пред пещерата, би трябвало да се съобразите с опашка за лодка. Защото хубостта си има цена.

Това е и мнението на потребителите на портала. От една страна, те са очаровани от атракцията, само че има и доста недоволства от организацията на екскурзиите. Съответно посетителите сега имат единствено няколко минути в пещерата, само че от време на време би трябвало да чакат доста повече. Можете също по този начин да прочетете някои недоволства за недружелюбни водачи на лодки, написа " Блиц ". Ако желаете да избегнете сходни кавги, доколкото е допустимо, би трябвало да посетите Синята пещера на Бишево при започване на сезона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР