Едва ли някой ще оспори твърдението, че Карлос Алкарас е

...
Едва ли някой ще оспори твърдението, че Карлос Алкарас е
Коментари Харесай

Алкарас: Вече съм равностоен на най-добрите и се доближавам до тях с всеки турнир

Едва ли някой ще оспори изказванието, че Карлос Алкарас е най-талантливият млад играч в ATP Тура. 18-годишният състезател се развива с извънредно бързи темпове и към този момент е на ръба от влизане в топ 30, а редица тенис специалисти се сплотяват околко мнението, че това е бъдещият номер едно в спорта. Самият Алкарас несъмнено спомага за сходни оценки посредством представянето си в другите съревнования, като през днешния ден той отстъпи на Матео Беретини в петсетов мач и напусна Аустрелиън Оупън, само че още веднъж сподели игра на извънредно високо равнище, която би трябвало скоро да го води до върха в тениса.

Испанецът откри сили да изравни резултата, въпреки че губеше с 0:2 сета и напълно малко не му доближи да реализира необикновен поврат. Тийнейджърът обаче напусна корта като честен победител и всички говореха точно за него, макар че беше изгубил дуела. Тези ласкателства по никакъв метод не могат да замъглят преценката на първенеца от младежките финали, който остава крепко стъпил на земята и сподело следното:

" Разочароващо е да загубиш сходен мач, само че в същото време съм горделив от личното си показване. Никога до момента не бях успявал да изравня резултата, когато съм позволил проваляне в откриващите два света на дадена среща и самоуверено мога да заявя, че оставих всичките си сили на корта. Позитивното е по какъв начин постоянно демонстрирам равностойно равнище на топ играчите, изключвайки мача ми с Рафа и несъмнено усещам, че съм покрай най-хубавите и равнището ми се приближава до тях с всеки един минал шампионат " - разяснява Алкарас.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР