Едва ли някой се съмнява, че Кристиано Роналдо има голямо

...
Едва ли някой се съмнява, че Кристиано Роналдо има голямо
Коментари Харесай

След лентата: Роналдо дари тениска с автограф, за да помогне на сръбско дете

Едва ли някой се съмнява, че Кристиано Роналдо има огромно сърце! Футболистът на " Ювентус " неведнъж е помагал на нуждаещи се, взел участие е в акции за набиране на средства, даже самичък е плащал задачите медицински интервенции.

В началото на април 2021 година португалецът още веднъж се включи в сходно благотворително дело, въпреки и индиректно. Капитанската лента, която в яда си след незачетен гол хвърли на терена на стадион " Райко Митич " в Белград, беше продадена на търг за 63 765 евро (7 500 000 сръбски динара). Парите отидоха за лекуването на 7-месечния Гаврило Джурджевич, който се бори със спинална мускулна недоразвитост.

Кампанията за набиране на нужните 2,5 млн. евро за лекуването на детето към момента тече. И Роналдо още веднъж оказва помощ, този път умишлено! Португалецът е изпратил своя тениска на " Ювентус ", на която се е подписал и е добавил " За Гаврило "., като първичната цена е 1 000 000 сръбски динара или малко над 8500 евро.

Тениската идва в Сърбия с помощта на локален букмейкър. От Роналдо я получава някогашният вратар на " Партизан " и " ОФК Белград " Никола Дамянац, който основа след края на кариерата си мениджърска организация дружно с Фали Рамадани. Техни клиенти са футболисти от Сърбия, Хърватия и Северна Македония.
View this post on Instagram

В Сърбия акцията за набиране на средства за лекуване на Гаврило е много публикувана. Редица известни персони - спортисти, артисти, музиканти, се включиха в нея. До момента събраната сума е към 1 млн. евро.

Снимка: Getty Images

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР