Едва ли някой фен на тениса се съмнява в желанието

...
Едва ли някой фен на тениса се съмнява в желанието
Коментари Харесай

Как Надал победи един от най-добрите голфъри в света: Забавният разказ на Джон Рам


Едва ли някой почитател на тениса се съмнява в желанието за победа на Рафаел Надал. Вече близо две десетилетия Матадора потвърждава непрекъснато, че доста мъчно някой може да му съперничи в това отношение. Безброй са обстановките, в които от привидно невъзможни позиции той обръща мачове. Да, Рафа Надал обича да побеждава. И това не важи единствено за тениса. Всеизвестен факт е, че 21-кратният първенец от Големия шлем е голям обожател на голфа и самият той е превъзходен голфър. Неведнъж Надал е печелил шампионати, в които вземат участие даже експерти, а съгласно мнозина експерти той има всички качества да бъде експерт на положително равнище, в случай че се посвети на този спорт.

Всъщност се оказва, че Надал може да се похвали с победа над един от най-хубавите голфъри в днешни дни. За почитателите на този спорт Джон Рам не се нуждае от показване. 27-годишният испанец е някогашен №1 в света, сега е №2 в PGA ранглистата и е първият представител на своята страна, който печели US Open.

И на фона на всичко това – Джон Рам е губил на голф от Надал. Историята е занимателна, тъй като още веднъж ни показва непрестанното предпочитание за победа, което прави Матадора толкоз специфичен.

Прочетете за случилото се с думите на самия Джон Рам:

Искам да ви опиша за една съответна глава от моя живот, която си припомням доста съответно, въпреки и да имаше странна част или най-малко изненадваща за мен по това време.

Преди няколко дни споделих, че съм играл на голф с Рафа Надал преди известно време. Сега желая да ви опиша в елементи по какъв начин се разви тази игра. Мисля, че е забавна и занимателна история, с цел да разберете кой е Рафа, какъв е и да разберете част от аргументите да се трансформира в един от най-хубавите спортисти в историята.

Възможността да играя с Рафа Надал се появи посредством Рикардо Релинке. Имаше миг, в който се обсъждаше опцията човек от неговия екип да работи и с мен. Аз бях в университета, в Аризона Стейт и отидохме от Сан Диего до Палм Спрингс, тъй като Рафа играеше тенис в Палм Спрингс. Говорихме и той сподели, че аз играя голф, тъй че можем да създадем една игра.

И по този начин се получи. Отидохме на място, наречено Porcupine Creek. Това е градината на Лари Елисън, съоснователят на Oracle. Това е доста частен клуб, в който тенисистите остават, тъй като Елисън е влюбен в спорта. Това е един от най-ексклузивните клубове в Америка, извънреден е меко казано. На процедура може да влезеш в клуба единствено в случай че той пожелае. Той е един от най-красивите въобще, поддръжка, грижа, цветя, необикновено е.

Играхме единствено аз и Рафа, никой различен, или най-малко по този начин си припомням. Не си припомням дали имаше различен, само че доколкото си припомням играех с Рафа Надал, един от най-големите ми идоли. За да ме разберете, по това време единствената книга, която бях прочел в целия си живот бе неговата биография. Така че можете да си визиите, че бях разчувствуван, ще играя с Рафа, имам доста въпроси, какво ще науча. Но беше много по-различно.

Рафа Надал бе подготвен за съревнование. За 18 дупки той приказва с мен допустимо минимум. Искам да печеля и точка. И ме победи. На 13-ата дупка той беше четири под пара, а аз един под пара. Спомням си го доста добре. Мислех си вътрешно каква смешка е това. Аз бях втора година в университета, а той удря доста крепко, играе доста добре и също така е превъзходен играч. Опитах да приказвам с него, да го запитвам за книгата, а той – нищо, с оптималната отдаденост, мислеше единствено за успеха. Беше любопитно и забавно.

Честно казано бих желал да имам опция да прекарам малко повече време с него в този момент, когато съм състезател на по-високо равнище, да науча повече от него и да се насладя повече на деня. Знам доста ясно какво би трябвало да направя идващия път, когато можем да играем, би трябвало да спечелвам от началото. Но би трябвало да се поставите в моята обстановка. Бях супер разчувствуван да играя с Рафа. Това е Рафаел Надал!

Да забележим дали ще намерим време за реванш. Искам го, въпреки че няма да е елементарно.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР