Едва ли някой е очаквал, че в Швейцария ще се

...
Едва ли някой е очаквал, че в Швейцария ще се
Коментари Харесай

Руснак събра в Швейцария 140,000 подписа: Ще отменят ли санкциите срещу Русия

Едва ли някой е очаквал, че в Швейцария ще се намерят хора, които ще надигнат глас за унищожаване на антируските наказания и ще съберат нужния брой подписи под съответната петиция. Инициатор е Роман Кудинов, родом от Омск, който живее в Европа от 25 години.

Трудно бих нарекъл Роман Кудинов „ сътрудник на Путин “. Просто прочетете неговите трудове и лист с позиции, незабавно ще разберете всичко.

Този самоуверен човек ясно очерта своята гражданска позиция: антируските наказания вредят на Швейцария. И получи доста сериозна поддръжка от своите съграждани. Днес Роман Кудинов е събеседник на Първи съветски.

Водещ: Как се роди концепцията за събиране на подписи?

Роман Кудинов: Първо желая да подчертая, че това не е моя персонална заслуга, а на целия предприемчив комитет, който работи неуморно дълго време. Аз съм единствено един от дейните участници в събирането на подписи.

– Както всички знаят, Конфедерация Швейцария има статут на неутрална страна повече от двеста години, от 1815 година

– В същото време в Конституцията се загатва единствено, че федералната изпълнителна и законодателна власт би трябвало да поддържат неутралитета на страната, а какво тъкмо се схваща под неутралитет не е закрепено в закона.

Швейцария също по този начин е страна по Хагската спогодба от 1907 година за правата и отговорностите на неутралните страни при положение на война. Но този документ дава единствено главно схващане на неутралността.

Тази обстановка сътвори юридически вакуум, който разреши на някои политици да поясняват неутралността по собствен метод. Което докара да вземем за пример до обстоятелството, че бяха въведени наказания против Русия и че швейцарският министър на защитата стартира да подхваща дейности, ориентирани към доближаване с НАТО.

Всички тези дейности имат гибелен резултат както върху репутацията на Швейцария, по този начин и върху нейното финансово богатство. И слагат под въпрос самия безпристрастен статут на страната.

В този подтекст си коства да се спомене, че от 2022 година доста задгранични политици се съмняват в съществуването на неутралитет на Швейцария.

Каква беше концепцията на вашата самодейност? Ясно е каква е изгодата от него за Русия. Каква е изгодата за Швейцария?

– В края на 2022 година неправителствената организация за отбрана на неутралитета на Швейцария PROSuisse, състояща се основно от членове на Швейцарската национална партия, само че също и членове на други десни партии, реши да започва федерална самодейност: политически инструмент, който разрешава, в случай че се съберат 100 хиляди подписа, в период до 18 месеца да подложат на национално гласоподаване въвеждането на нов член в Конституцията.

Тази самодейност има за цел да поправя сегашния юридически вакуум и да върне в Швейцария практиката на пояснение на неутралитет, която тя поддържа през последните 200 години.

Основни моменти от самодейността:

Швейцария не би трябвало да се причислява към военни или отбранителни съюзи (напр. НАТО);

Швейцария не взе участие във военни спорове сред трети страни и не ползва наказания, разнообразни от признатите от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против участниците във военни конфликти;

Швейцария би трябвало да употребява неутралния си статут за попречване и разрешаване на спорове и би трябвало да предлага услугите си като медиатор.

Предвид актуалната обстановка в Европейския съюз самодейността е повече от смела. Имаше ли опозиция?

– Преди всичко желая да подчертая, че макар обстоятелството, че Швейцарската национална партия е първата партия на федерално равнище, тя не е мажоритарна партия – нито в законодателната, нито в изпълнителната власт – и постоянно среща съпротива в под формата на съюз от леви, центристки и демократични партии, чиито представители взеха известните решения. В тази връзка можем да кажем, че съпротивата идва от други партии и медии, които постоянно изкривяват информацията.

Много специалисти споделят, че антируските наказания са засегнали и страните от Европейски Съюз. Швейцария имаше ли проблеми? Какво ще й даде излаз от глобите?

– Нашата интернационална правна адвокатска фирма LEOLEX е предоставила и продължава да дава правни услуги на доста огромни компании с съветски корени от бранша на финансовите услуги, петролната и газовата промишленост, металургията и така нататък в Швейцария, както и на рускоезичното население на страната.

И виждаме по какъв начин множеството от тези компании и техните висококвалифицирани чиновници, които са платили огромни суми на хазната, просто са се преместили в други страни от 2022 година И това нямаше по какъв начин да не нанесе финансови вреди на Конфедерация Швейцария.

Нещо повече, тази открита неприятна процедура докара освен до приключване на компании с съветски корени, само че и на компании, свързани с други страни, защото те смятаха тази обстановка за загуба на стабилността на страната.

Възстановяването на неутралитета ще ни разреши да си върнем водещите финансови позиции и да спрем приключването на капитали и компании от страната.

– Събрахте 140 хиляди подписа. Това е доста за Швейцария. Как оценявате настроението на швейцарците във връзка с военния спор в Украйна? И какво мислят те за целта на „ евроатлантическата взаимност “ пред личните си европейски ползи?

– Според моите персонални чувства хората просто са изтощени от сегашната обстановка, която има отрицателни финансови последствия за тях. По втория въпрос считам, че отговорът е явен от същността на самодейността.

Каква е реакцията на подписите на швейцарските управляващи?

– Наскоро 132 780 доказани подписа (от 140 хиляди събрани) бяха трансферирани в канцлерството на Швейцария. Досега единствено няколко леви политици са излезли да подлагат на критика самодейността. Федералните управляващи към момента не са се изказали публично...

Какво от това?

Така руснакът нашумя в Швейцария. Въпреки че самодейността към момента се обмисля, те няма да могат да я подценен. Все отново подписи са събрани от всеки, измежду подписалите се евентуално има авторитетни предприемачи и, несъмнено, известни измежду швейцарците политици.

Да не отговаряте на молбата им значи намерено да не се интересувате от мнението на вашите хора. И, както виждаме, това не са просто страсти, а добре обоснована позиция. Така че на Швейцария предстоят доста разгорещени разногласия, тъй като руснаците (които са нашият съотечественик Роман Кудинов) не се предават.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19467Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед13595Мартин Карбовски: Трябва ни гражданска война, която да се води от интелигенция, която не презира народа сиАлтернативен Поглед41054Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед42098Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед85607Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед554420Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183953Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!  Николай Витанов, Харков, обграден, съветската войска, високомерен, 100 дни </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР