Едва ли някога сте си представяли, че може да научите

...
Едва ли някога сте си представяли, че може да научите
Коментари Харесай

Четири урока по лидерство от... Междузвездни войни

Едва ли в миналото сте си представяли, че може да научите нещо за водачеството от паметната кино поредност " Междузвездни войни ". Оказва се, че именитата научно-фантастична продукция съдържа информация, " която е злокобно обвързвана с днешните бурни времена, в които живеем ", написа Forbes. От влиятелната икономическа медия сформират лист с уроците по водачество, които можете да научите от кино лентата. И както се споделя, " Нека Силата бъде с вас! "
 10 съвета за пускане на сполучлив бизнес от създателя на Zoom Ерик Юан
10 съвета за пускане на сполучлив бизнес от създателя на Zoom Ерик Юан

Преди да поеме управлението на Zoom, Юан е заемал управителни длъжности в реномирани софтуерни компании

ЕТО И ТОП 4 УРОКА Пожарна охрана ЛИДЕРСТВО ОТ " МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ ":

1.Никога не забравяйте, че даже Звездите на гибелта не са безконечни

Ако си спомняте, Злият император Палпатин очакваше неговият режим да продължи 10 000 години.Само че не стана по този начин.В последна сметка беше пресечен след протести.Впрочем, същият принцип се ползва и в корпоративния свят.Приемайки тактика за " отбрана ", даже най-мощните организации и компании основават слепи зони, които могат да бъдат употребявани от нагли извършители.

" Като водач, изграждайте еквивалент на Звездата на гибелта - защитна обвивка към вашия бизнес и вашия пазар, с цел да предотвратите офанзивите на съперниците и да затвърдите позициите си.

Промяната може да пристигна ненадейно и постоянно ", споделя Елинор Уинтън, който е специалист по бизнес нововъведения и съавтор на известната измежду бизнес средите книга " The Disruption Game Plan ".

2. Бъдете постоянно подготвени да се биете против " Тъмната страна "

В " Междузвездни войни " тя е това, което може да се съпостави с първичното мислене на бизнеса, при който клиентите са само източник на доходи. Мнението е на Чарли Доусън, който е съавтор на бестселъра " Клиент Коперник ". От другата страна стои героичният размирен алианс, който е на страната на клиентите. Той кара пазарите да работят по-добре, само че би трябвало да се възползва от специфични пълномощия, с цел да надделее. Доусън има вяра, че фирмите би трябвало да избягат от " гравитацията на продажбите на Звездата на гибелта, тъй като тя може да бъде ефикасна в кратковременен проект,, само че в последна сметка е обречена. Битката против Тъмната страна ще бъде извоювана единствено в случай че бизнесът успее да впрегне сили, които да са в поддръжка на споделените вярвания и упования на хората. Корпорациите би трябвало да подхващат огромни, осезаеми дейности, които вършат живота по-добър за своите клиентите. А това от своя страна ще направи живота и облагите по-добри за бизнеса.
 10 скъпи съвета от Бил Гейтс, които може да трансформират живота ви
10 скъпи съвета от Бил Гейтс, които може да трансформират живота ви

" Животът не е почтен - примирете се " и други сурови правила, които са му помогнали да реализира триумфите си

3. Балансирайте като джедай

В " Последните джедаи " Люк Скайуокър пита Рей какво вижда. Отговорът е: " Светлина. Тъмнина. Баланс. " " Истината е, че управлението е обвързвано единствено с баланс ", споделя доктор Брайън Глибковски, създател на " Интелигентност на отговорите: повишение на AQ ". " Вдъхновявайте, само че също по този начин дръжте хората виновни. Фокусирайте се върху производството, само че също и върху индустриалните благоприятни условия. Насърчавайте салдото сред професионалния и персоналния живот. Лидерството е обвързвано с Ин и Ян, само че неефективните водачи постоянно акцентират единствено един аспект пред различен ", добавя Глибковски.

4. Забравете за командването и контрола

Дарт Вейдър поддържа модела на командване и контрола при водачеството. Като подобен диктатор обаче, той е малко евентуално да въодушеви своя екип и да му помогне да доближи до върхови резултати. Така счита Пол Харгрийвс, който е дипломат на B-Corp и създател на книгата за " състрадателно водачество " " The Fourth Bottom Line.

" Вейдър не влиза в нито една точка от листата ми за положително управление ", изяснява създателят. Според него не авторитаризмът, а уязвимостта и способността да признават грешките са едни от най-важните качества на положителните бизнес водачи. А както знаем, нито едно от двете не се вижда прекомерно постоянно при Дарт Вейдър.

Харгрийвс добавя, че " Дарт Вейдър може и да е почнал като добродушен юноша, който желае правдивост, само че бързо се е трансформирал тъкмо в противоположното. " За да не последват мрачната му орис, днешните водачи би трябвало да запазят любовта си към справедливостта и постоянно да се застъпват за тези хора в техните организации, които имат по-тих глас.
 Бъфет изгуби $5 милиарда, тъй като не се вслуша в личните си препоръки
Бъфет изгуби $5 милиарда, тъй като не се вслуша в личните си препоръки

Акциите на самолетните компании, които той продаде през април, се възстановиха
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР