Едва ли някога сте чували името на това дърво. То

...
Едва ли някога сте чували името на това дърво. То
Коментари Харесай

Дървото, което съдържа 17 пъти повече калций от млякото и 25 пъти повече желязо от спанака

Едва ли в миналото сте чували името на това дърво. То обаче е известно от древността поради чудодейните си изгоди за здравето.
Моринга е името на растение, което от епохи се употребява в медицината. В аюрведичната традиция това растение е обвързвано с лекуването или профилактиката на повече от 300 болести.
Листата на моринга съдържат калций, калий, витамин С, протеини, бета-каротин и други Това дърво предлага необикновен хранителен профил и има способността да лекува разнообразни здравословни проблеми. Така че дано да научим повече за всички преимущества, които то има!
Богат хранителен профил

Листата на морингата са цялостни с витамини, минерали и аминокиселини. 100 гр.сушени зелени листа съдържат:
10 пъти повече витамин А, в сравнение с при морковите
15 пъти повече калий от бананите
17 пъти повече калций от млякото
12 пъти повече витамин С от портокалите
25 пъти повече желязо от спанака

Антиоксиданти
Листата на моринга са отличен източник на антиоксиданти, в това число витамин С, хлорогенна киселина, бета-каротин и кверцетин. Доказано е, че хлорогенната киселина е в положение да забави абсорбцията на захарта от клетките и по този начин да снижи равнищата на кръвната захар.
Ниски равнища на кръвната захар

Това растение съдържа потребни съединения като изотиоцианати, които имат антидиабетни свойства. Според изследванията, дами, които са приемали по 7 гр.прах от сушени листа на моринга всеки ден в продължение на 3 месеца, са съумели да понижат кръвната захар (измерена на гладно) с 13,5%.
Намалява възпаленията

Листата на моринга съдържат изотиоцианати, флавоноиди и фенолни киселини, като всички те имат мощни противовъзпалителни свойства. В продължение на доста години това растение се употребява за лекуване на стомашни язви. Моринга може да защищити черния дроб от хронично инфектиране. Може да се употребява за пържене или за салати. То е отличен овлажнител за кожата и можете да го употребявате локално за лекуване на гъбични проблеми и артрит.
Поддържа здравословни равнища на холестерола

Моринга е също по този начин ефикасна при намаление на холестерола. Тя може да снижи равнищата на холестерола и да понижи образуването на атеросклеротична плака с до 50-86%. Моринга има мощни антиоксидантни, анти-атеросклеротични и липидо-понижаващи свойства и може дейно да предотврати сърдечно-съдови болести.
Защита от токсичния арсен

Семената и листата на моринга могат да обезвреждат токсичността на арсена. Това е извънредно значимо, тъй като някои храни като ориза, да вземем за пример, могат да бъдат нечисти с арсен.

Листата на моринга даже могат да пречистят водата … и още доста

Моринга е с високо наличие на фибри и може да пречисти червата ви. Тя е цялостна с изотиоцианати, известни със своите мощни антибактериални свойства и способността им да отстраняват хелиобактер пилори, бактериите, виновни за гастрит, язви и рак на стомаха. Установено е, че семената на това растение могат да покажат още по-добри резултати при филтриране на водата спрямо стандартните синтетични материали.

Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР