Едва ли някога ще бъда изтрита или забравена от архивите

...
Едва ли някога ще бъда изтрита или забравена от архивите
Коментари Харесай

Къде са героите от епопеята ЦСКА - Ливърпул?

Едва ли в миналото ще бъда изтрита или забравена от архивите на българския футбол датата 17 март 1982 година. Тогава великият ЦСКА побеждава с 2:0 еврошампиона Ливърпул и се класира за 1/2-финалите на най-престижния евротурнир по това време - КЕШ. Двата гола вкарва актуалният ментор на отбора Стойчо Младенов.

В деня на мача той има толкоз мощно главоболие, че даже Аспарух Никодимов счита да не го пуска в дуела. Масажистът Александър Александров прави и невъзможното да го възвърне.

40 години по-късно ще ви срещнем с любопитни обстоятелства какво вършат всички основни настоящи лица в най-великия мач в историята на българския клубен футбол.

ЦСКА:

Георги Велинов
64 година Спря треньорската си кариера след тежка интервенция. Редовен клиент на мачовете на ЦСКА, като е употребен и като скаут.

Красимир Безински
Сърцатият бранител умря на 22 април 2019 година на 57 година от рак.

Динко Димитров
Почина на 19 август 2015 година на 53 година

Методи Томанов
62 година Създател на явлението “Лудогорец” като състезателен шеф. Напусна Разград на 9 октомври 2018 година и в този момент се занимава с мениджърство.

Георги Илиев
65 година След края на кариерата си стартира личен бизнес в строителството. За малко бе и изпълнителен шеф на ЦСКА.

Георги Димитров
Легендарният капитан на тима умря на 8 май 2021 година след дълга битка с рака. Бе на 62 година

Цветан Йончев
66 година Голмайстор №1 на България в шампионатите за КЕШ. Живее и работи от години в Съединени американски щати, само че не и във футбола.

Радослав Здравков
65 година В момента е състезателен шеф на Футболен клуб “Централен състезателен клуб на армията 1948”.

Пламен Марков
64 година Последният български треньор, класирал националите на огромно състезание. До 26 юли предходната година бе изпълнителен шеф на ЦСКА.

Спас Джевизов
66 година В момента е скаут в школата на Футболен клуб “Централен състезателен клуб на армията 1948”.

Стойчо Младенов
64 година Остана с прякора Екзекутора на “Ливърпул” от този мач. На 26 юли предходната година за следващ път стана старши треньор на ЦСКА.

Ружди Керимов
64 година След като завърши с футбола, е надалеч от него и се занимава със фамилен бизнес.

Никола Велков
67 година След края на кариерата си се занимава с треньорство. След това е и началник на школата на търновския “Етър”. В момента поддържа връзката сред клуба и спортното учебно заведение във Велико Търново.

Аспарух Никодимов
76 година Най-успелият български треньор в историята на евротурнирите. От 2004 година обаче приключи и тази кариера. В момента е благополучен пенсионер и живее на вилата си до морето.



Ливърпул:

Брус Гробелар
64 година Продължава да работи като треньор на вратарите във втородивизионния норвежки отбор “Ойгарден”.

Фил Нийл
71 година След като завърши футболната си кариера, е много порядъчен треньор, като даже в един миг е отпред на “Манчестър Сити”. Сега е анализатор за радиото и малкия екран. Написа и две автобиографии - “Атака от задни позиции” през 1981 година и “Живот на Коп” през 1986 година

Марк Лоуренсън
64 година След къса треньорска кариера над 20 години е анализатор на мачове по радио, телевизия и интернет за BBC, TV3, BT Sport and Today FM. Пребори рак на лицето преди 4 година

Фил Томпсън
68 година Става и краткотраен треньор на “Ливърпул” след Жерар Улие. Отказва се от тази кариера преди 2 години и сега е учител по магистърската стратегия “Футболът като индустрия” в Университета на Ливърпул.

Алън Кенеди
67 година Занимава се със личен бизнес и щедрост.

Греъм Сунес
68 година Един от дребното със сериозна треньорска кариера, която включва и извоювана купа с “Ливърпул”. В момента е анализатор за Sky Sports.

Рони Уилън
60 година След треньорска работа в Гърция и Кипър в този момент е анализатор за ирландската телевизия RTE.

Сами Лий
62 година След като няколко сезона бе със Сам Алърдайс, за последно в “Уест Бромич”, сега рижият халф работи за Асоциацията на мениджърите във Англия като ментор на млади треньори.

Тери Макдермът
70 година Занимава се с треньорство до февруари 2014 година На 22 август предходната година фамилията му заяви, че страда от деменция.

Сър Кени Далглиш
71 година Като треньор печели 3 трофеи с “Ливърпул” и една с “Блекпул”, след което се връща в обичания си клуб като непослушен шеф, пост, който заема и до през днешния ден. За 100-годишнината на “Ливърпул” кръщават една естрада на “Анфийлд” на него.

Сър Йън Ръш
60 година Бързо зарязва треньорството и минава в медиите. Опитва се да оказва помощ и като управител на млади играчи.

Дейвид Джонсън
70 година Отговаря за корпоративните ложи на “Анфийлд”, занимава се малко и с публицистика.

Крейг Джонстън
61 година Бизнесмен. Дизайнер на едни от най-популярните футболни обувки като Predator на Adidas. Притежава още няколко патента. Банкрутира, откакто влага в лична школа, и в този момент се занимава с снимка.

Сър Боб Пейсли
Легендарният треньор умря на 20 януари 1994 година на 84 година

Съдията Франц Вьорер
82 година Австрийският рефер е пенсионер във Виена. След този мач отива и на международното състезание в Испания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР