Едва ли някъде в страната ще има по-масово събитие, с

...
Едва ли някъде в страната ще има по-масово събитие, с
Коментари Харесай

В Бургас ще се случи нещо уникално на 3 март, хиляди ще се включат в Българовското шествие

Едва ли някъде в страната ще има по-масово събитие, с което да се празнува Националният празник

Хиляди ще се включат в тазгодишното издание на „ Българовското шествие “, което се чака да бъде бие всички върхове по масовност, научи Флагман.бг.

В 7-ата година шествието ще е внушително и ще е без аналог, тъй като надали някъде в страната, толкоз доста хора ще се съберат на едно място, с цел да отбележат Националния празник.

Организаторите на патриотичното събитие са семейство Карашеви, а техни публични сътрудници са мото клуб New Race MCC, Община Бургас, Пристанище „ Бургас “, ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас и кметство Българово.

„ Това шествие е модел, при който от съвремието ни се връщаме към предишното, с цел да си напомним кои сме като нация. Тръгваме от съвремието - Морската гара и стигаме до предишното, храма - костница в Българово. По един красив  метод, с развети флагове ние се връщаме към корените ни. И там на 15 км от Бургас почитаме паметта на посечените християни. Всеки от нас би трябвало да пази и помни предишното, тъй като там са нашите корени! Благодаря на фамилията и приятелите си и на институциите, които ме поддържат при организацията всяка година, с цел да бъде шествието още по красиво и запаметяващо се. На него се веят единствено български флагове! ", сподели Пламен Карашев и акцентира, че партийни и противопартийни флагове, лозунги и знаци са строго неразрешени на шествието.

Маршрута, по който ще се придвижват участниците е следният: Морска гара - Бургас, по ул. „ Булаир “, бул. „ Демокрация “, където се чака доста деца и родители да приветстват участниците със флагове, бул. „ Стефан Стамболов “, кв. „ Ветрен “ и ще се насочи към град Българово. 

Там, на централния площад, ще се организира концерт-спектакъл с присъединяване на детска певческа група „ Българовче ” при ОУ „ Васил Левски “ – Българово, с началник Теодора Атанасова, ДГ ”Светулка ” – гр. Българово, Марион Дачева от ОУ „ Александър Георгиев Коджакафалията “ – Бургас, ТА „ Българит “ – Българово, СУ „ Добри Чинтулов “, КСА „ Нефтохимик 2011 “ и гласът на Странджа – Костадин Михайлов. Рецитал ще бъде изпълнен и от Ангел Вранчев от клуб „ Традиция “.  

Флагман.бг през днешния ден се увери, че организацията за шествието тече с цялостна пара. Подготвени са стотици флагове, а семейство Карашеви изготвя портрети на знакови персони от българската история.

Вижте видео от миналогодишното издание на най-патриотичното събитие за 3 март:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР