Едва ли може да има по-цинично поведение от това: първо

...
Едва ли може да има по-цинично поведение от това: първо
Коментари Харесай

За страданието на толкова много хора по света е виновна Русия. И само Русия -

Едва ли може да има по-цинично държание от това: първо Русия блокира украинските пристанища, прекратява износа на свое зърно, а по-късно заграбва складираните количества пшеница на Украйна. Всяка една от тези стъпки е още едно оповестяване на война от страна на Русия. В случая: война против продоволствената сигурност на доста хора. И най-после военноначалниците в Кремъл най-нагло тръбят, че за глада, който заплашва доста страни, са отговорни западните наказания против Русия. При все, че глобите не засягат износа на зърно от Русия.

Оръжието, наречено апетит, е извадено. Следващият рунд от войната - борбата за зърното - към този момент стартира. Цените на житото в целия свят порастват, в някои страни има заплаха от експлоадирането на вълнения поради неналичието на самун, а други са застрашени от апетит. Кремъл се пробва да извлече изгоди от цялото това отрицателно развиване и изнудва Запада: зърно ще има единствено в случай че бъдат вдигнати глобите против Москва, от които явно тя тежко е наранена.

Не наподобява по никакъв начин правдиво това Путин и Лавров да се показват пред засегнатите африкански страни за техни благодетели. Защото тъкмо Русия е виновна за страданията на доста хора в тези страни. Неслучайно някогашният съветски президент Медведев беше споделил нещо за " тихото оръжие " на глада.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР