Едва ли има стопанин, който да не счита домашния си

...
Едва ли има стопанин, който да не счита домашния си
Коментари Харесай

Ползите от това да имаме домашен любимец

Едва ли има собственик, който да не смята домашния си любим за член на своето семейство. Все отново, той изисква внимание и грижа, като с него даже споделяме едни от най-щастливите си моменти.

Всъщност съгласно ново изследване на Американската психиатрична асоциация насладата, която домашните любимци носят на едно домакинство, е толкоз мощна, че може да усъвършенства психическото здраве на човек.

За да стигне до това умозаключение, екип от учени интервюира 2200 възрастни, от които 50% са стопани на кучета, а 35% - на котки. Това, което е на 100% годно за всички участници в изследването, е споделеното им мнение, че домашните им любимци имат позитивно влияние върху психологичното им здраве.

Стопаните споделят, че четириногите им другари им оказват помощ по разнообразни способи. 69% следят, че те понижават напрежението и безпокойството им и обезпечават безусловна обич и поддръжка. Друга част споделят, че се радват на компания, а трета пък изясняват, че животните им обезпечават и успокояващо наличие. Повече от половината от интервюираните - по-точно 63% споделят, че връзката им с домашния любим е толкоз дълбока, че ги считат за същински другари.

Участниците в проучването обаче не крият, че с вземането на домакински любим се появяват и някои стресови моменти. Все отново, всеки собственик е угрижен за здравето му.

Въпреки това обаче изследването акцентира изгодите за психологичното здраве, свързани с грижата за животинче, без значение дали е котка, куче или пък по-нестандартен домакински любим, написа marthastewart.com.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР