Едва ли има по-добър начин да разберем повече за фашистите,

...
Едва ли има по-добър начин да разберем повече за фашистите,
Коментари Харесай

Теодор Адорно беше изгонен от Германия, за да създаде цяла кампания срещу фашизма

Едва ли има по-добър метод да разберем повече за фашистите, от хората, които са имали достойнството да ги срещнат и за жал да се опитат да живеят с тяхната идеология. Историята на Теодор Адорно е освен забавна, само че и вълнуваща. Той е един от хората, които намерено подлагат на критика Германия и приемането на хора като Хитлер в ръководството. Неговото въздействие може да бъде видяно малко преди началото на втория световен спор, а както може да се досетим, по време на войната ще се наложи да смени адресната регистрация и да слуша за всички осъществени закононарушения.

След експлоадирането на войната, Теодор ще прекара към 15 години в Англия, а по-късно ще живее известно време и в Съединени американски щати. Въпреки всички по-сериозни географски разлики, социологът в никакъв случай не се отхвърля от войната, която води против Хитлер и неговите поддръжници. Дори и след края на войната, тъкмо това придвижване, отговорно за обръщането на цяла Европа с хастара на открито, стартира да го тормози и Теодор отдава живота си на тази концепция, пробвайки се да проучва и да предскаже по кое време ще е идващият подобен прелом.

Някъде през 1947 година написа есе на тематика „ Вагнер, Ницше и Хитлер “, взе участие в други научни проучвания и през 1950 година оказва помощ за публикуването на книгата „ Авторитарната персона “. Това е забавен труд, който демонстрира къде тъкмо се намира една тоталитарна персона в обществените условия на една система. Един от главните фактори в това проучване е и съществуването на по този начин наречената канара Калифорния – Ф и несъмнено, буквата значи „ Фашизъм “.

За да стане още по-интересно проучването, Адорно взема решение да сътвори и специфична селекция от въпроси, с която да се оформи персонален тест и да пресметна равнището на авторитаризъм, който дава основата на анти-семетизма и авторитаризма. И тук идва огромният въпрос, допустимо ли е в действителност да се пресметна сходен фактор в един човек.

По това време науката употребява най-различни функционалности, с цел да отговори на читателите си, само че Теодор, повлиян от разказите на своите сънародници в лагерите, стартира да открива вярната посока. Ето за какво се прибавят и други детайли като суеверия, експанзия, цинизъм, консерватизъм и ползи в персоналния сексуален живот. Всички тези открития придвижват по един или различен метод индивида в скалата.

За всеки един от въпросите, човек би трябвало да каже дали е безусловно несъгласен, по-скоро несъгласен, склонен до някаква степен, склонен и безусловно склонен. В социологията се изисква да се слагат най-малко 5 вероятни отговора, с цел да се даде и по-точна визия на статистиците при инспекция на отговорите. Точно затова и в доста други проучвания ще откриете тъкмо това. Ето и какви са въпросите:

1. Покорство и почитание към управляващите, са измежду най-важните качества, с които детето би трябвало да бъде възпитано.

2. Човек с неприятни обноски, привички и държание може да бъде мъчно признат и да се схваща с рационалните хора.

3. Ако хората работят повече и приказват по-малко, всички ще бъдат доста по-добре.

4. Човек с бизнес и производител са доста по-важни за обществото, в сравнение с създател или професор.

5. Науката има своето място, само че има прекалено много неща, които човешкият мозък в никакъв случай няма да разбере.

6. Всеки човек би трябвало да има цялостно доверие на свръхестествените сили и да се подчинява на всичко протичащо се.

7. Младите постоянно имат революционни хрумвания, само че с възрастта ги преодоляват и се успокояват.

8. Това, от което всяка една страна има най-голяма потребност, повече в сравнение с закони и политически стратегии, е няколко смели, неуморими и отдадели водачи, в които хората да влагат своето доверие.

9. Нито един рационален, естествен и първокласен човек може да намерения за щета против свои другар или родственик.

10. Никой не може да научи нищо значимо, с изключение на през призмата на страданието.

11. Младите имат най-вече потребност от строга дисциплинираност, безрезервна отдаденост и волята да работят и да се борят за фамилията си и страната.

12. Обида към нашите водачи би трябвало да се санкционира.

13. Сексуални закононарушения като обезчестяване и офанзива на деца, заслужава най-тежкото наказание; такива нарушители би трябвало да се санкционират обществено или даже по-лошо.

14. Няма нищо по-долно от човек, който не усеща обич и признателност към своите родители.

15. Всички обществени проблеми могат да бъдат решени, когато се отървем от аморалните, измамниците и слабоумните хора.

16. Хомосексуалността не е по-добра от престъпността и би трябвало да бъде наказвана сурово.

17. Ако един човек има проблем или терзание, най-добре за него ще бъде да не мисли, само че да продължи да бъде положителен и да работи.

18. Днес от ден на ден хора се пробват да затворят своите най-важни проблеми в обществената си и персоналната си среда.

19. Някои хора се раждат с желанието да скачат от високи точки.

20. Хората могат да се разделят на две съсловия – слаби и мощни.

21. Някой ден ще бъде потвърдено, че астрологията може да изяснява редица проблеми.

22. Войните и обществените беди може да бъдат спрени посредством земетресение, потоп или посредством заличаването на целия свят.

23. Няма уязвимост или компликация, която може да бъде спряна, в случай че разполагаме с задоволително мощ.

24. Най-добре е използването на някои предвоенни създатели да се употребява, с цел да може в Германия да се поддържа ред и да се избегне хаоса.

25. Много хора даже не осъзнават по какъв начин техните животи се управляват най-вече от открити сделки, подписани на секрети местоположения.

26. В човешката природа е закодирана войната и тя постоянно ще остане там.

27. Фамилиарниченето води до лукавост.

28. Днес, откакто толкоз доста хора се смесват и пътуват, човек би трябвало да бъде доста деликатен, с цел да не бъде инфектиран с болест, която те са донесли.

29. Дивият полов живот на античните гърци и римляни е съвсем миролюбив, по отношение на днешният в някои страни, освен това в такива, за които най-вероятно не сте подозирали.

30. Истинският американски метод на живот изчезва толкоз бързо, че би трябвало да се наложи мощ, с цел да може да се резервира.

Самият тест може да се направи свободно в интернет, само че имайки поради епохата на неговото основаване, през днешния ден е мощно подложен на критика и не може да се счита за тъкмо толкоз старателен. Проблемът е, че се употребяват очевидно остарели въпроси, които значително нямат доходност, само че пък резервират главната концепция за политическо послушни и подчинени жители, които в никакъв случай да не мислят независимо и да не се пробват да подлагат на критика.

Днес несъмнено има доста по-добри способи, а и в случай че би трябвало да бъдем почтени, тъкмо този тест може да се употребява върху държанието на разнообразни политически водачи. Историята се повтаря още веднъж и още веднъж, като тъкмо това не може да ни изненада по никакъв метод.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР