Едва ли има някой, който да не знае колко важен

...
Едва ли има някой, който да не знае колко важен
Коментари Харесай

Витамин С и неговата сила да ни разхубавява

Едва ли има някой, който да не знае какъв брой значим е витамин С за имунитета и здравето. Вече е станало инстикт да посягаме към него, когато се почувстваме изморени или усещаме настъпването на настинката.

Знаем ли обаче, че витамин С е същински значим и за хубостта ни? Ето за какво:

Красота на доста равнища

Кожата не е единствено външният пласт, който мажем с крем и обтриваме с ексфолиант. Кожата се състои от няколко пласта в дълбочина, сред които тече непрестанен продан на субстанции и кафези.

Всъщност кожните кафези се „ раждат “ в по-долните кожни пластове. С времето – към 4 седмици, те се издигат нагоре към повърхността и се обогатяват с колаген. Той дава здравия, обтегнат и лъчезарен тип на кожата.

Пътешествието на кожните кафези завършва на повърхността, където те се вроговяват, а ние ги отстраняваме с ежедневното измиване и ежеседмичната ексфолиация.

Защо е значим витамин С

 f iStock/ Getty images/ Freepik

В цялото това удивително странствуване значима роля играе витамин С. Той взе участие в синтеза на самия колаген и в битката със свободните радикали – остатъчен артикул от оксидацията на организма.

Свободните радикали са отговорни за увреждането на клетките освен на кожата, а и въобще на тялото и по тази причина толкоз постоянно приказваме за диета, богата на антиоксиданти – те поддържат салдото и не разрешават на свободните радикали да вредят на тялото.

Да се върнем на кожата. Когато в нея липсва витамин С, тя не съумява да създаде по този начин значимия колаген и кожните кафези доближават до повърхността повредени. Кожата наподобява без искра, стартират да се появяват бръчки и тенът става по-сивкав.

Сигурно ще се запитате по какъв начин се лишаваме от витамин С, като на процедура той участва във всички плодове и зеленчуци, които ядем. Витамин С се унищожава елементарно от разнообразни външни фактори като цигарите и слънчевите лъчи.

Ако в главата ви изникнаха незабавно спомените от последното море – да, тогава кожата ни е страдала. Слънцето безусловно изгаря витамин С в клетките.

Резултата вижте в огледалото – с изключение на повехналия загар, евентуално ще забележите и пигментни петна. Те са явен знак, че салдото в кожата е нарушен.

По-красиви с витамин С

Логично идва въпросът – можем ли да заредим кожата и всички ѝ пластове с витамин С, с цел да се радваме на гладка, сияйна и здрава кожа?

Можем, да, от вътрешната страна и извън. Балансираният хранителен режим и разнообразната храна ще заредят тялото ви с всички нужни субстанции. Правилната козметика пък ще донесе оня по-бърз резултат и таргетирана грижа, за която всички мечтаем.

Новият на La Roche-Posay подарява кожата с тези 10% чист витамин С, които са нужни да задействат още веднъж забавените процеси в кожата.

 d La Roche Posay

Освен витамин С, той съдържа салицилова киселина и невросенсин с успокояващо деяние. Тяхната роля е да създадат лека ексфолиация на вроговените към този момент кафези и да улеснят проникването на витамин С в дермалните пластове.

Легендарната термална вода от изворите на La Roche-Posay облекчава сензитивната кожа и оказва помощ за възобновяване на бариерните ѝ функционалности.

Тази естетика от съставки подарява кожата с значими съставни елементи, които да я поддържат в идеално положение – гладка, сияйна, без неравности (благодарим ти, витамин С) и с подравнен загар.

Витамин С и хората с сензитивна кожа

Част от хората с сензитивна кожа заобикалят потреблението на артикули с витамин С, опасявайки се от поява на раздразнения и чувство на дискомфорт. Е, към този момент имаме добра вест и за тази немалка група хора – новият е подобаващ и за сензитивните видове кожа. За да предложи постоянна формула с дълготрайна резултатност, която да е подобаваща за сензитивните видове кожа, лаборатории La Roche-Posay съчетаха деликатно подбраните дейни съставки: 10% чист витамин С, салицилова киселина в оптимална доза (леко ексфолиращо действие), хиалуронова киселина (за хидратация), невросенсин (с успокояващо действие) + физиологично рН, което съхранява кожната преграда.

Нанасяйте серума с витамин С всяка заран на лицето, шията и деколтето. 3-4 капки са изцяло задоволителни за цялото лице. Винаги използвайте в композиция с артикул, осигуряващ UV отбрана (независимо дали е вашият дневен крем с SPF, декор дьо загар с UV отбрана или всекидневен фотопротектор).
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР