Едва ли има друг град в България, където редовното машинно

...
Едва ли има друг град в България, където редовното машинно
Коментари Харесай

Пловдив първи стартира пролетното миене

„ Едва ли има различен град в България, където постоянното машинно миене стартира още на 1 март. Но сме решени да отговорим на упованията на пловдивчани да няма запрашаване и да дишат по-чист въздух. “

Това съобщи заместник-кметът на Община Пловдив по екология и здравеопазване  Иван Стоянов при старта на пролетното миене в града.

„ С нови дюзи оборудвахме 13-те профилирани автомобила, тъй че водната бликам да е по-силна, а миенето – по-ефективно “, сподели шефът на „ Чистота “ инж. Десислава Георгиева.

По думите ѝ оптимално бързо екипите на общинското дружество и компанията подизпълнител КМД ще измият целия град на маркуч, в това число вътрешнокварталните улици, където има доста паркирани коли. Предварително е осъществено главно машинно и ръчно метене в целия град.

Машинното миене продължава до късна есен по одобрен график: улиците първа категория се мият всеки работен ден, второкласен – три пъти седмично, а трета – един път на седем дни. Работи се през нощта, с цел да не се затруднява утринният трафик.

Според заместник-кмета Иван Стоянов подхванатите ограничения по програмата за възстановяване качеството на атмосферния въздух към този момент дават резултат.

Като образец уточни, че към този момент няколко следващи години данните от автоматизираната измервателна станция „ Каменица “ сочат, че дните с превишение на фините прахови частици са под 35 годишно, колкото е допустимата по европейските критерии норма.

За старта на пролетното миене пред зала „ Колодрума “ пристигнаха районни кметове и шефове на общински предприятия, които също са съпричастни към чистотата на града.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР