Едва ли има дете или възрастен, който да не знае

...
Едва ли има дете или възрастен, който да не знае
Коментари Харесай

Мрачна и страховита - това е истинската история на Мулан! Вижте я!

Едва ли има дете или възрастен, който да не знае за дамата войник Мулан. Дисни се погрижиха за това още преди години, а сега в кината може да се види нова екранизация на историята. 

Но същинската история на Хуа Мулан е толкоз въздействаща, че в Китай се споделя от епохи. Само че има детайлности, които няма по какъв начин да бъдат показани по малкия екран. 

Виж още: Рецептата на сезона: Вкусно и топло тиквено лате с незначително малко калории

Според модерните акомодации Мулан в началото е обучавана да бъде стопанка и бъдеща брачна половинка. Героинята е представяна като непохватно момиче, което не може да налее даже чаша чай. Именно по тази причина тя става срам за фамилията си. Но съгласно китайската легенда тя в никакъв случай не е била обучавана за такова нещо. Напротив - от дребна татко ѝ я е учил на бойни изкуства. 

Виж още: Zero waste или живот с нулев боклук: Съвети за начинаещи, с които ще спестите значително пари

В акомодацията на Дисни бащата на Мулан, остарял и сакат от войни мъж, получава повиквателна за поредна война. Въпреки компликациите, той с горделивост се отзовава. Според китайската легенда обаче той бил толкоз унищожен от следващата готвена война, че не желал да живее повече. Затова отишла Мулан, тя просто нямала избор. Обсъдила решението си със фамилията, а не както е във кино лентата - да избяга. 

Виж още: Цветнокожа актриса и активистка влиза в ролята на Тинкърбел! Коя е Яра Шахиди?

В известните филми Мулан би трябвало да превърже гърдите си и да преправи гласа си, с цел да не се разбере, че е жена. В реалност проблем били и краката ѝ - превързани от дете, с цел да останат дребни, каквато е била модата в Китай с епохи. В реалност Мулан нямала другари в армията, няма и го и Мушу - пазителят на фамилията. Но въпреки всичко имало магия, която направила по този начин, че стъпалата ѝ си възвърнали същинските размери.

Виж още: Тя може да е известна и богата, само че фамилната ѝ история е стряскаща

Във филмите за Мулан има и сантиментална линия. В реалност такова нещо не е имало. След 12 години война момичето боец се връща вкъщи, а фамилията ѝ просто уреждат брака ѝ.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР