Едва ли има държава, която да желае повече от България,

...
Едва ли има държава, която да желае повече от България,
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров: РС Македония не е готова да започне преговорите за членство в ЕС

" Едва ли има страна, която да желае повече от България, приемането на Република Северна Македония в Европейския съюз. Но постоянно има едно огромно " само че ", то се дефинира от подготовката на страната претендент. Иска ми се да кажа, че РСМ е подготвена да може да стартират договарянията по въпроса, само че не виждам учредения за това ". Това съобщи проф. Ангел Димитров, съпредседател на взаимната историческа комисия сред България и Република Северна Македония, по Българска национална телевизия.

В четвъртък ще бъде идващото съвещание на взаимната историческа комисия.

" Ще обсъждаме това, което приказваме към този момент 5 съвещания поред. Затънахме в 10-11 век – краят на Първото българско царство, времето на Цар Самуил и неговите наследници. Не остава време да приказваме за общото честване на двете страни на Гоце Делчев ", добави проф. Димитров.

По думите му има отвращение от страна на РСМ да се работи съгласно присъщите за всяка просвета правила. Характерното за историческата просвета е позоваването и уважението към обстоятелствата, изворите.

" За тях това е хлъзгав терен, тъй като няма нито едно историческо удостоверение, в което да се приказва за битие на македонски народ, македонска страна и Самуил да е македонски цар, с което да стартираме сериозна полемика ", сподели още проф. Димитров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР