Едва ли има човек в Европейския парламент, който се занимава

...
Едва ли има човек в Европейския парламент, който се занимава
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Приятелите на Костадинов в Австрия наложиха ветото за Шенген за България

Едва ли има човек в Европейския парламент, който се занимава с " Възраждане “. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " Илхан Кючюк, съпредседател на Алианса на либералите и демократите за Европа във връзка опитите на българската партия " Възраждане “ да събира крайнодесните партии в Европейския съюз на европейска конференция в София на 12 април.

" Тези опити не са първи или последни. Това е копи-пейст изпитание на хората, които евентуално ще бъдат в София – преди известно време са поканили своите другари от " Възраждане “ в техните столици. И да бъда оптимално прям, тъй като в България се приказва доста интензивно за австрийското несъгласие, наложено от Шенген – не ЕНП, макар че ЕНП е главната ръководеща партия в Австрия сега, наложи ветото върху България, а тъкмо приятелите на Константин Костадинов, приятелите на всички тези хора. Те желаят България да бъде отдалечена, тъй като не харесват интеграцията като развой. И в случай че зависеше това от тях, преди близо към този момент 20 години България нямаше да бъде част от Европейския съюз. И тук е будната българска съвест, която би трябвало да сработи по какъв начин даваме поддръжката си на партии, която не желае да бъде част от Европейския съюз като интегриран детайл ", добави Илхан Кючюк.

По думите му, по този начин приказваме, че България не е съумяла да бъде част от Шенгенското пространство по пълновръстен метод и виждаме директните резултати от това.

" И аз съм бил сериозен във връзка с търговията, във връзка с дискриминирането, във връзка с загубите на българския бизнес. Всичко това дава своите резултати. И въпреки това, политически партии като " Възраждане “ и цялата тази кохорта, за която говорите, работят за отдалечаването на България от Европейския съюз. Е, кое е народен интерес – да се работи за консолидираното на България в Съюза, което минава през благополучие, през по-добри приходи, през това да сме равни с останалите, по завета на Левски, или минава през другото – да бъдем отдалечени, да слугуваме на някой и да бъдем небогати и последни? Аз предпочитам първото и за това работя ", сподели аще евродепутатът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР