Едва ли има човек на планетата, който да не смята

...
Едва ли има човек на планетата, който да не смята
Коментари Харесай

Ще се окаже ли 2020 г. още по-лоша от окачваното

Едва ли има човек на планетата, който да не счита 2020 година за най-откачената от доста време насам. Пандемията, която ни връхлетя като че ли изведнъж, промени радикално всекидневието и навиците ни.
 Климатичните промени, есента, листата на дърветата и по какъв начин се промени този сезон
Защо листата на дърветата падат по-бързо

И есента не е това, което беше

Но миналите месеци не се изчерпват единствено с ковид, тъй като планетата ни продължава да страда от отрицателното въздействие, което ние, хората, ѝ оказваме непрекъснато.

И макар че при започване на пандемията затварянето на хората по домовете оказа удобно влияние на околната среда, световното стопляне не е спряло.
 Снимка 510265

Според данни на Националната организация на океанските и атмосферни проучвания (), месец ноември от актуалната година е бил вторият най-топъл в историята, отстъпвайки единствено на ноември 2015 година

Но съгласно данни на, които включват измервания и от полюсите, и такива на Европейския център за средносрочни метеорологични прогнози (), този ноември в действителност е бил най-топлият.
 Снимка 510267

Експертите от NOAA изясняват, че междинната температура през ноември 2020 година е била 56.95 градуса по Фаренхайт, което е с 1.75 градуса по-високо от междинното за XX век.
 Китай, въглеродните излъчвания и какъв е екологичният проект на страната
Зелената гражданска война на Китай

От най-големия замърсител към въглеродния неутралитет

Близо 7% от света е отбелязал рекордни температури през ноември, като включително се включват и страни като Австралия и Норвегия. Въпреки че миналите 11 месеца са били с.02 градуса по-студени от 2016 година, която досега държи върха за най-топла година, съществува действителен късмет 2020 година да я задмине.
 Снимка 510264

Този късмет се показва в цели 55%, като дали 2020 година ще се окаже най-топлата в историята, ще стане ясно, когато излязат междинните температури през месец декември. А данните на NASA и NOAA, с които вършат сравненията, датират от 1880 година, написа.
 Големият синигер, световното стопляне и мрачната прогноза за изгубването на типа поради климатичните промени
Ще изчезне ли огромният синигер

Нови мрачни прогнози поради климатичните промени

Като съществени виновници за световното стопляне са посочени нездравословните излъчвания, които биват освобождавани във въздуха в резултат на изгарянето на въглища, петрол и природен газ.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР