Едва ли има човек, който не иска да изглежда добре

...
Едва ли има човек, който не иска да изглежда добре
Коментари Харесай

Перфектна фигура само като не ядете след 18 часа? Истината и митовете

Едва ли има човек, който не желае да наподобява добре и в това време да не се лимитира от нищо в менюто си, написа Zdrave.to.

Много хора имат вяра, че тайната на една добра фигура е доста елементарна - просто не е нужно да ядете нищо след 18 часа вечерта. Но този способ в действителност ли работи?

Диетолозите са уверени - да се откажете от храна след 18 вечерта не е доста потребно. Тези, които имат вяра в този способ, имат вяра, че през нощта тялото трансформира метаболизма си и по тази причина храната, която се яде вечер, се трансформира в лой. Всъщност това не е напълно правилно - биоритмите имат резултат върху тялото, само че не са толкоз значими. Много по-важно е вашият персонален график.

Да предположим, че вечеряте в 17 часа и лягате в среднощ. Това значи седем часа без храна? Разбира се ще почувствате апетит и ще би трябвало да хапнете нещо преди лягане. Ограничаването на храненията, без да се преценявате с персоналния си график, е обречено на крах. Според специалистите, оптималното време за вечеря е два до три часа преди лягане. През това време процесът на храносмилане ще бъде съвсем цялостен, няма да имате време да се почувствате апетит, само че и пълният стомах няма да пречи на съня ви.

Мъдро е да се яде едновременно. Тялото ще свикне да получава храна на избрани шпации и скоро няма да бъдете обезпокоени от желанието да ядете нещо в допълнение.

Има обаче изследвания, които демонстрират изгодите от вечерното недояждане. Има доказателства, че хората, които лимитират приема на храна в късния следобяд и стартират да ядат след пробуждане заран, губят тегло по-добре и се усещат по-добре. Но този метод изисква известна подготовка - би трябвало последователно да преминете към ограничавания, в противоположен случай този метод е изпълнен с спирания и преяждане денем.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР