Едва ли има човек, който не е чувал за поредицата

...
Едва ли има човек, който не е чувал за поредицата
Коментари Харесай

12 пъти й казаха НЕ, а сега е сред най-известните в света

Едва ли има човек, който не е чувал за поредицата за Хари Потър. В същото време обаче, към момента има хора, които не са чували името Дж.К. Роулинг или най-малко не знаят, че тя е авторката на един от международните бестселъри. Всичко към тази жена е повече от впечатляващо и вдъхновяващо. 

Въпреки че сега тя е една от най-известните в своя отрасъл, Роулинг минава през доста трудности преди да се трансформира в това, което е. Едва ли не сте чели сентенцията, която гласи, че триумфът постоянно идва след доста провали. Точно такава е историята и на самата Дж.К. Роулинг. 

Всичко стартира при започване на 90-те години на предишния век, когато тя стартира да написа първата си книга. Това се случва по време на пътешестване с трен. Няколко месеца по-късно през 1990 Роулинг е съкрушена, откакто майка ѝ умира. Загубата я кара да прекрати писането за несъмнено време.

Две години по-късно Роулинг взема решение да стартира нов живот и се мести в Португалия, с цел да преподава британски. Именно там писателката среща брачна половинка си, от който ражда дъщеричка. Съдбата ѝ обаче още веднъж е подготвила неприятни моменти. Роулинг се развежда и се мести в Единбург, с цел да бъде покрай сестра си. 

Следва и най-трудната част от живота ѝ. Роулинг е разведена, безработна и самотна майка. Впоследствие изпада в рецесии и меланхолия, само че постоянно намира излаз от тежката обстановка. 

През 1995 Роулинг претърпява следващи си удар. Цели 12 издателства отхвърлят да разгласяват книгата ѝ. Въпреки това обаче, тя не се отхвърля и продължава да предлага творбата си. В последна сметка малко издателство се съгласява да издаде едвам 1000 екземпляра на книгата, а останалото е история.

Следват куп награди и милиони продадени копия. Книгата ѝ е преведена на повече от 75 езика.

Дж. К. Роулинг е образец и ентусиазъм за мнозина, които по една или друга причина минават през сложен интервал в живота си. Тя е доказателство, че човек постоянно би трябвало да следва фантазиите си.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР