Едва ли има човек, който не е чувал за Джеф

...
Едва ли има човек, който не е чувал за Джеф
Коментари Харесай

Готови на всичко: историите зад изключителните лидери от Робърт Брюс Шоу

Едва ли има човек, който не е чувал за Джеф Безос и Илон Мъск и който да не е впечатлен от неповторимите им лидерски качества. Но кое е това, което ги прави толкоз невероятни и специфични? В " Готови на всичко " Робърт Брюс Шоу дава отговор на този въпрос, а Ozone.bg ни показва неговата книга. Той развива извънредно любопитна теза и изяснява невероятната мощ на по този начин нареченото вманиачаване, в което, съгласно създателя, се крие тайната на огромния триумф.

За създателя :

Робърт Брюс Шоу е съветник, профилиран в организационното и екипно показване. Той подкрепя бизнес водачите в построяването на такива организации и екипи, способни да реализират значими резултати. Дава препоръки по отношение на създаването и използването на нови тактики, ориентирани към увеличение на дълготрайната облага и напредък. Специалността на Шоу е да работи в тясно съдействие с висшите ръководители и да им оказва помощ да покачат неведнъж своята успеваемост.

Клиентите му са ръководители на разнообразни промишлености, в това число фармацевтични компании и компании, профилирани в предлагането на финансови услуги, телекомуникации, промишлени артикули, енергийни услуги и потребителски артикули.

Робърт Брюс Шоу е защитил докторска степен в Йейлския университет.

Автор е на разнообразни книги и публикации на тематика организационно и лидерско показване.

е книга, която демонстрира по какъв начин, с помощта на сходно неизмеримо положение на духа, амбициозните водачи могат да реализират чудеса и да се трансфорат във въодушевяващ образец за милиони хора по света.

Робърт Брюс Шоу изяснява вманиачаването като изгарящо предпочитание у индивида за реализиране на поставените цели, което от време на време граничи или искрено се трансформира в фикс идея.

" Готови на всичко " разкрива по какъв начин тази фикс идея, несъмнено, в случай че е вярно фокусирана и ръководена, е нужна и извънредно продуктивна. Напредъкът във всяко начинание съвсем постоянно зависи от дребна група от хора, които са безусловно погълнати от това да преследват задачите си. Затова такива водачи и техните екипи са сполучливи, а резултатите им - невероятни. Просто всеки един от тях е съумял да се възползва оптимално от своята неповторима целенасоченост, от неумолимия си блян да докара започнатото до дъно.

Авторът на " Готови на всичко " ловко води читателя през любопитния лабиринт на историите на триумфа, разкривайки практиките, които поддържат градивните " мании " на емблематични международни водачи като от Amazon, от Tesla и от Apple.

В книгата се изследват три типа вманиачаване, залегнали в основата на достиженията на великите водачи. Първото от тях е обвързвано със устрема на фирмите да донесат колкото се може повече приятни страсти на своите клиенти. Втората - производителите да се стремят към основаването на не просто положителни, а на изключителни артикули, а третата е обвързвана със основаването и поддържането на постоянен, пораждащ почит и удивление у всички бизнес.

Но да се спрем по-подробно на всеки един от тези видове вманиачаване.

Първият тип е самостоятелен при изчерпателен разбор на държанието на основателя на Amazon - Джеф Безос. Компанията му се трансформира в една от най-големите в света и това не е инцидентно. Сред главните цели на великия водач е залегнало значимо предписание - да се направи всичко, даже и невъзможното за клиентите, без значение дали това се отнася до ежедневните рутинни интервенции или значими основни решения.

Вторият тип вманиачаване създателят открива в достиженията на Илон Мъск с Tesla - в тази компания продуктите са сложени в центъра на всичко и тъкмо това предопределя огромния триумф - основаването на революционен електромобил. Мъск има вяра, че огромните компании са постигнали резултатите си тъкмо с помощта на страхотните артикули, които основават. Ето за какво той смята, че всяко изпитание, което не ориентирано към възстановяване качеството и визията на колите му, е чисто и просто загуба на време.

И по този начин стигаме до третият тип вманиачаване. За най-голямото създание на Стив Джобс се смята не или , а Apple, компанията. Той основава неповторима компания, която продължава да процъфтява и през днешния ден, близо десетилетие след неговата кончина.

Също по този начин, Шоу хвърля взор и върху тъмната страна на това особено положение на духа - вманиачаването, изваждайки на ярко неговия унищожителен капацитет. Тук той привежда като образец компанията Uber, разрастваща се в последните години под управлението на Травис Каланик.

Обръщайки се към своите читатели, създателят на " Готови на всичко " предлага забавни практики и демонстрира верния път, по който хората биха могли да ръководят вманиачаването (и да се преборят с неговите недостатъци), осъзнавайки изгодите и съзидателната мощ на този неизмеримо мощен блян към основаване на нещо същински значимо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР