Едва ли има човек, който не е чувал името Джей

...
Едва ли има човек, който не е чувал името Джей
Коментари Харесай

Изоставен от баща си, израснал в нищета – днес той е Номер 1

Едва ли има човек, който не е чувал името Джей Зи. Един от най-известните хип-хоп реализатори и музикален продуцент в действителност е роден като Шон Кори Картър на 4-и декември 1969-а година в бедните елементи на Бруклин, Ню Йорк в Съединени американски щати. Той, дружно с брат си и двете си сестри, е отгледан от самотна майка. Бащата на Джей Зи изоставя фамилията. Децата израстват в неприятен квартал, цялостен с престъпност. Джей Зи напуща учебно заведение, с цел да продава опиати за да изкара пари. В даден миг от детството си той даже прострелва брат си Ерик в рамото по време на спор. 

Животът на Шон Картър се трансформира, когато стартира да се занимава с музика Включва се в доста надпревари рап борби и лека-полека стартира да гради репутацията си под псевдонима Джей Зи. Трудностите в живота обаче не престават да преследват младия хип-хоп реализатор, дори на няколко пъти стрелят по него.

Първата му сериозна договорка с музикална компания е с MTV. Въпреки сериозните старания и опитите да популяризира музиката си, нещата просто не вървят. Това обаче не стопира Джей Зи. Той основава своя звукозаписна компания – наречена „ Roc-A-Fella ” дружно с двама другари. И там началото е мъчно. Големият пробив на Джей Зи идва през 1998-а година с песента „ Hard Knock Life ”. Останалото е история. Американският реализатор става една от най-влиятелните и сполучливи персони на света, както и любим на Gen Z поколението – и освен. 53-годишният актьор бе коронясан за първия милиардер в хип-хопа през 2019-а година.

Той печели 19 грамита, също по този начин има звукозаписна компания, както и тим в НБА и първокласна марка коняк. Има няколко хотела и други бизнеси, както и книга, която издава през 2010-а година. Тя носи името „ Decoded ”, а в нея Джей Зи приказва за живота и неуспехите си, както и триумфите.

Роденият като Шон Картър израства в мизерия, без татко, в света на опиатите и престъпността, само че въпреки всичко съумява да стигне до върха. 

 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР