Едва ли има човек, който да притежава суперяхта и да

...
Едва ли има човек, който да притежава суперяхта и да
Коментари Харесай

Как може да бъде създадена невидима суперяхта

Едва ли има човек, който да има суперяхта и да няма предпочитание да я демонстрира. Йозеф Форакис обаче основава идея за невидима суперяхта, която можем да чакаме до 2030 година

Суперяхтата е наречена Pegasus и е направена със сребристо-метално покритие и стъклени перки, които се сливат с цвета на водата и отразяват небето и облаците. Вдъхновението зад този упорит план Йозеф Форакис намира до момента в който прекарва време на Куфониси в Гърция. " Исках да почета природата, като се слея с нея и стана надали не незабележим ", споделя италианският дизайнер.

За него обаче не е задоволително яхтата да бъде единствено образно незабележима. Той също по този начин се стреми да подсигурява, че и въздействието ѝ върху планетата ни ще е незабележимо. Интегрираният корпус и надстройката на 88-метровия кораб ще бъдат 3D принтирани (което може да сведе до най-малко строителните отпадъци), като концепцията е той да се зарежда със зелена сила. Според плана бордовите слънчеви панели ще употребяват слънчевата сила, с цел да преобразуват морската вода във водород, който ще се съхранява в резервоари под високо налягане, преди да се преобразува в електричество от горивни кафези. Дизайнерите настояват, че с този механизъм суперяхтата ще създава нулеви излъчвания.

Любопитно е, че в нея също по този начин ще има многоетажно дърво на живота, чиято роля е да бъде " жив, дишащ монумент на майката природа ". Pegasus ще разполага и с просторни салони, апартамент, обхващащ цялото най-горно равнище, басейн, балкони на левия и десния ръб и плажен клуб с голямо джакузи. Интериорът е оборудван с минималистични мебели и фон, които в допълнение акцентират визията на дизайнерите за удостояване на природата.

Форакис и компанията му Jozeph Forakis Design навлиза в транспортната промишленост през последните години, като Pegasus е третият им дизайн на суперяхта, написа Architectural Digest.

" Pegasus е смела, само че постижима визия за близкото бъдеще на промишлеността за суперяхти, в която човек и машина живеят в естетика с природата, вместо да се конкурират или компрометират с нея ", разяснява още дизайнерът Йозеф Форакис.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР