Едва ли има човек, който да не познава Ърнест Хемингуей.

...
Едва ли има човек, който да не познава Ърнест Хемингуей.
Коментари Харесай

Защо Грегъри Хемингуей така и не разбра пола си

Едва ли има човек, който да не познава Ърнест Хемингуей. Майсторът на перото и един от доста специфичните създатели за времето си, съумява да нарисува някои от най-завладяващите картини, употребявайки думи. Ако в никакъв случай не сте посещавали „ Острови по течението “, предлагаме да се насочите в тази посока, само че не за творчеството желаеме да приказваме. Семейството на Хемингуей е надалеч по-интересно, изключително в този момент, когато обществото се дели на двата полюса, говорейки за прайд и по този начин наречените „ разнообразни “. Забавно е да следим действието на пропагандата – труд, създаден особено от племенника на Зигмунд Фройд, обясняващ доста ясно по какъв начин се основава една война.

В момента, както можем да видим, обществото се намира на два полюса, които в изкуствената си среда, стартират да основават доста несъгласия, само че това няма да е тематиката на този материал. Искаме да обърнем внимание на Грегъри Хемингуей – черната овца във семейството. Точно като татко си, наследникът на този деятел има доста демони в себе си, като към тях можем да прибавим биполярно разстройство и алкохолизъм, както и още доста проблеми с родителското тяло. Ако търсите една здрава връзка сред татко и наследник, тук няма да я откриете. Докато Ърнест става прочут и извънредно авторитетен, както и запаметяващ се с мачо, неговият наследник се отдалечава от тази концепция и постоянно се облича като жена, като в един миг даже се показва за Глория Хемингуей.

Това дълго време не било някаква спънка, прочее Хемингуей старши нямал никакви проблеми с решенията на сина си. Грегъри се ражда на 12 ноември 1931 година в Канзас. Негова майка е втората брачна половинка Полин. В своите тийнейджърски години, младежът е атлетичен и се пробва да наподобява на татко си, прочее получава и неговата физика, която несъмнено се вижда. Макар и това да е външността, вътрешността постоянно е привличана от феминистката страна, като на 10-годишна възраст се пробва да си постави жартиери и рокля от дрешника на майка си. Баща му открива това увлечение и побеснява. Най-вероятно Хемингуей не е бил толкоз удивен от концепцията, че той има едно амплоа, до момента в който синът му минава в другата прекаленост.

В следствие смекчава тона, като някой критици считат, че може би е видял в сина си нещо, което до някаква степен е кореспондирало с него, само че какво тъкмо се е случило, няма по какъв начин да знаем, а и е малко мъчно да се опитваме да открием доказателства и в двата полюса. Впрочем в миналото Ърнест е изискал от една от съпругите да реже косите на децата си къси, с цел да могат да си наподобяват, до момента в който в книгата „ Райската градина “ един от персонажите желае масаж на простата от своята брачна половинка. Това не значи нищо, само че самият той споделя, че откакто е хванал Грегъри с женски облекла, просто обяснил, че двамата идват от доста необичайно племе. Това не пречи на наследника да продължи да опитва и да си задава най-различни въпроси.

 EH 2871P

На 19-годишна възраст през 1951 година е задържан в Лос Анджелис, тъй като посетил кино салон, само че преди този момент е взел опиати. Баща му се майтапи, че просто е изпреварил времето си, само че пропуща другият факт, Грегъри отишъл да се дрогира в женската тоалетна. Полин заплаща санкцията и го вади от пандиза. След това споделя за повторно издънката на сина и този път бясът на Ърнест не може да се обуздае. Неговата някогашна жена отнася всичко в границите на час, до момента в който бащата показва своя яд за неприятното образование.

По това време никой даже не подозира, че някогашната брачна половинка на писателя крие съществуването на израстък, стресът от изявите на Грегъри и бащата, покачват дотам напрежението, че на идната заран просто не се разсънва. Следващата жертва се оказва Грегъри, тъй като в този момент би трябвало той да отнесе виновността, изключително откакто всичко се случва поради глупавото осъществяване. Комбинацията от меланхолия, напрежение, виновност, изпъждане от учебно заведение и тръгване в Африка, не могат да се считат за добра композиция. След като нищо не проработва, алкохолът се оказва един от най-хубавите другари. В Африка младежът стартира да пие и върви на лов за слонове. Никога повече не се среща с татко си. Това не пречи да разменят малко горчиви думи в писма. Първи атакува синът, като декларира, че татко му е страшилище напоено с джин, до момента в който Ърнест работи непосредствено с обстоятелствата и го упреква в кражба на женско долни дрехи. През 1959 година Грегъри е признат в здравното учебно заведение в Маями.

Там съумява да прегледа смъртния акт на майка си и да стигне до заключението, че всичко това се случва само и единствено в резултат на претърпения стрес по телефона. Това също възпламенява искрата и доста скоро идва още едно писмо, в което се показва главният провинен за гибелта на майката. Точно това обвиняване идва сега, когато писателят е извънредно неустойчив. Не може да одобри истината, а и към този момент е преследван от ФБР. Мнозина го считат за разузнавач, вербуван още в Куба. Най-накрая през 1961 година носителят на Нобелова премия употребява пушката си и се самоубива. Някой би трябвало да одобри виновността и този път е Грегъри, като той носи кръста на майка си и татко си.

Последните няколко десетилетия, наследникът продължава да потъва в заешката дупка. Има четири брака и се развежда, алкохолът го следва на всички места, няма право да практикува повече медицина. Опитва се няколко пъти да влезе в ролята на жена и през 1995 година взема решение да смени пола си. Операцията е сполучлива и Грегъри продължава да се показва за жена и употребява и двете си имена. В края на септември 2001 година Хемингуей е задържан в Маями за непочтено държание. Патрулните служители на реда го откриват гол с чифт високи токове. Полицаите забелязали женските полови органи и го изпращат в женски затвор.

Това е последният път, когато някой го вижда. На 69-годишна възраст Грегъри-Глория умира в пандиза по натурален метод. През 1976 година написа за татко си, че е желал да бъде единствено негов заслужен правоприемник, само че откакто съумяват да се изпокарат, малко трансформира посоката. Ърнест написа в последната си книга, че в никакъв случай не е могъл да разбере по какъв начин да работи със сина си и да построи малко по-добро взаимодействие. Очевидно е, че двамата в действителност са от друго племе и в никакъв случай не се трансформират.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР