Едва ли има човек, който да не е чувал за

...
Едва ли има човек, който да не е чувал за
Коментари Харесай

Внимание! Сарказмът убива!

Едва ли има човек, който да не е чувал за силата на убеждението, както и че в случай че света се възприема песимистично, това може да притегли неприятни неща в живота ни. Дали това е по този начин в действителност, може да реши всеки, факт е обаче, че нашата вътрешна настройка в действителност оказва директно въздействие върху самочувствието и здравето ни.
Ново изследване на американските учени от университета в Тенеси открива, че саркастичните хора, които към този момент са претърпяли инфаркт и са оживели от него, са доста по-застрашени от сърдечен удар още веднъж, при който съществува по-голям риск за летален излаз.
 В Северна Корея не разрешиха сарказма против Ким Чен Ун В Северна Корея не разрешиха сарказма против Ким Чен Ун
Северна Корея забрани правенето на саркастични мнения за водача Ким Чен Ун или за режима в страната, написа английският вестник The In...
В опита са взели участие 2300 души, на които благодарение на специфичен тест е била измерена враждебността, като по-късно положението им е било проследявано в продължение на 2 години.
По време на проучването се е открило, че тези хора, които са имали песимистична конфигурация и даже цинично държание към другите, са били доста по-изложени на сърдечен удар.
Друго изследване пък докавза, че саркастичните и нервни хора са предразположени към редица заболявания, в това число и на нервната система. Този вид хора подлагат здравето си на доста повече риск в случай че в допълнение на държанието и мислите си те пушат, пият или водят вреден живот. Установено е, че негатовно настроените хора имат доста по-високи равнища на адреналина, триглицеридите и холестерола, което е една от аргументите да се предразположени към още един сърдечен удар.
Може би тъкмо по тази причина е значимо да гледаме положително на живота, пред каквито и трудности да ни изправя той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР