Едва ли има човек, който да не е чувал за

...
Едва ли има човек, който да не е чувал за
Коментари Харесай

Когато Лондон остане без Тауър бридж

Едва ли има човек, който да не е чувал за фамозния преносим провесен мост над Темза. Разположен е покрай лондонската кула Тауър, откъдето идва името му.
 20-те най-зашеметяващи моста по света (СНИМКИ)
20-те най-зашеметяващи моста по света (СНИМКИ)

Най-големите са в Китай

А тези, които са имали опцията да се разходят по него, сигурно са се любували на превъзходната панорама и имат фотография за спомен на един от знаците на английската столица.

Ето че в този момент, емблематичният Тауър бридж влезе в новините не като туристическа атракция, а с необичайния случай на него, който обърка придвижването в центъра на града през миналия уикенд.
 Снимка 493364

Мостът претърпя механически проблем и остана вдигнат целия следобяд на съботата, с което провокира тапи. Това се случи откакто механизмът за повдигане и събаряне спря да работи.

Мостът се подвига, с цел да могат да минават високите плавателни съдове по река Темза. По при следващото повдигане, не съумява да се върне в изходната си позиция.

Съобщение за случая излезе в страницата на Тауър бридж в Twitter. В него се споделя, че заради механически проблем мостът е затворен в повдигнато състояние. Той отвори още веднъж за пешеходци към час по-късно, само че остана затворен за транспортни средства няколко часа.

on Aug 24, 2020 at 3:08am PDT

След случая BBC London разгласява фотография на двойка младоженци от Виетнам, които театралничат за сватбената си снимка на емблематичния мост.

Тауър бридж е издигнат сред 1886 и 1894 година Открит е на 30 юни 1894 година от принца на Уелс Едуард - бъдещият крал Едуард VII, и брачната половинка му Александра. Мостът се подвига към 800 пъти годишно, с цел да могат да минават високите плавателни съдове по река Темза.
 Extinction Rebellion, покачващите се равнища на океаните и потопената в Темза къща
Какво прави тази къща посред река Темза

Така наподобява еко активизмът в Лондон
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР