Едва ли има човек, който да е бил в Рим

...
Едва ли има човек, който да е бил в Рим
Коментари Харесай

Какво се случва с монетите от римския Фонтан ди Треви?

Едва ли има човек, който да е бил в Рим и да не е хвърлил монета в фамозния Фонтан ди Треви, написа Дойче веле. Всяка година там се събират монети на стойност 1 милион евро и повече. Къде отиват всичките тези пари?

Поверието гласи, че който хвърли монета във фонтана в Рим, един ден ще се върне в италианската столица. А в случай че я хвърли вярно, това ще му донесе благополучие. Правилният метод изисква да се застане с тил към фонтана и да се хвърли монетата през рамо с дясната ръка. Много желания-много монети, демонстрира взор към фонтана.  Фонтан ди Треви Три пъти в седмицата сътрудници на градската работа за запазване на околната среда събират монетите, като ги всмукват в огромен съд. В интервала сред март и октомври, когато Рим посреща най-вече туристи, те събират до 8000 евро дневно пред погледите на туристите. " Казваме на посетителите на Рим, ч е даваме тези монети на хора, които имат фантазии и стремежи и те биха желали да хвърлят монета, само че не могат да си го разрешат " , изясняват от службата.  Фонтан ди Треви
Парите се преброяват на огромна маса на помощната организация Каритас. Монетите се почистват, преброяват и транспортират за предпазване в трезор. През предходната година от фонтана са били извадени монети на стойност 1.4 млн. евро, които са дадени на нуждаещи се хора . " С парите оказваме помощ на фамилии в потребност, които се сортират дружно със обществените служби ", изясняват от Каритас.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР