Едва ли има български гражданин, който да не видя какво

...
Едва ли има български гражданин, който да не видя какво
Коментари Харесай

ИТН напуснаха пленарната зала. Дончева: В главите на тези хора има само сценарии

Едва ли има български жител, който да не видя какво се случи при договарянията за сформиране на кабинет. Едва ли има и подобен, който да не помни, че казахме, че няма да предложим подобен, в случай че нямаме поддръжката на Демократична България и ИБГНИ.

Това съобщи от парламентарната естрада депутатът от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев, при почналите диспути за завършването на проваления мандат на Пламен Николов.

" Те обявиха, че няма да ни поддържат и ние направихме това, което казахме. Не разбираме кое не е ясно и какъв е казусът ", сподели той.

" С отказването на господин Пламен Николов мандатът не е изпълнен. Защо се провежда спор по подобен явен проблем ", добави той.

" Защо сте се вторачили в Има Такъв Народ. Всички сте дружно и предишното ви го потвърждава. Движение за права и свободи беше с Българска социалистическа партия, Манолова беше от Българска социалистическа партия, а Христо Иванов от ГЕРБ и се обръщаше към Борисов с шефе ", сподели Вълчев.

Всичко това по думите му са обстоятелства, само че държанието на депутатите е като че ли това не се е случило.

" Сега имате историческият късмет още веднъж да сте дружно, както постоянно сте били. Престанете да ни обвинявате, ние не сме проблем, а решение. Това обаче ще се случи на последващи избори ", съобщи сценаристът.

" Именно по тази причина в този момент групата ни ще излезе от залата и ще се върне, когато всичко това завърши ", приключи той и всички депутати на Има Такъв Народ напуснаха залата.

На трибуната излезе Татяна Дончева, която остро разяснява дейностите на членовете на партията на Слави Трифонов.

" Налице е проблем в конституционната процедура. Той е основан от Има Такъв Народ. Той беше основан тъй като в главите на тези хора има единствено сюжети. Държавата обаче не е сюжети и знаци, а процедури, актове и правни последствия ", съобщи от парламентарната естрада Татяна Дончева.

" Ние, населяващите тази зала, без значение дали биваме причислявани към статукво или смяна, би трябвало по някакъв метод с дейностите си през днешния ден да решим какво ще се случи ", сподели тя.

Според нея мандатът на Има Такъв Народ би трябвало да се завърши.

" Смятам за демонстрация на изключителна хлапащина и инфантилност ръководителят на Народното събрание през целия ден да сформира акта, който през днешния ден прочете Хаджигенов, а след това да откаже да го подпише ", сподели лидерката на " Движение 21 ".

" За кого и защо сте решение от Има Такъв Народ. Ако задачата е да създадем страната на дреб и всички институции да са осмени, това е пътят. Няма друго пояснение на сходни дейности ", съобщи Дончева.

По думите ѝ парламенти се сменят като носни кърпички всеки месец.

" Ива Митева се държи като болонка на някой сценарист, откакто написа плана за решение по отношение на протичащото се с мандата на Има Такъв Народ, отхвърли да го подпише, а в този момент я няма даже в зала ", отсече вбесената Дончева, а водещият съвещанието Кристиян Вигенин и направи забележка.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф не разреши това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР