Едва ли е само това корупцията в България. Сигурно има

...
Едва ли е само това корупцията в България. Сигурно има
Коментари Харесай

Нинова за блокирания от САЩ съдия: Има далеч по-тежки случаи на корупция сред управляващите

" Едва ли е единствено това корупцията в България. Сигурно има надалеч по-тежки случаи и то измежду ръководещите. "

Така ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява пред Българска национална телевизия оповестеното решение за налагане на възбрана за влизане в Съединени американски щати на Андон Миталов – арбитър в Специализирания углавен съд, написа offnews.bg.

Унизително е извън да показват случаи на корупция, а българските институции да не са реагирали. Но въпреки това пък виждам, че държавното управление - в лицето на министъра на правораздаването - толкоз се разбързаха, че желаеха и предварителното премахване на арбитър Миталов, което е прекомерно. Нека да се потвърди виновност. Той е български арбитър, има процедури, има доказателства, да го изправят на съд, да го осъдят. Погазват се съществени правила – че всеки е почтен до доказване на противното, съобщи Нинова.

На този стадий изказванието, че арбитър Андон Миталов е подкупен, тъй като е пуснал Николай Малинов в Москва, е най-малкото юридически погрешно и не звучи безапелационно, добави тя.

В изявлението си пред Българска национална телевизия Нинова разяснява и дейностите на ГЕРБ против президента: " Това, което вършат ГЕРБ с президента, е част от обезпокоителен развой – офанзива против всеки, който подлага на критика държавното управление и има друго мнение. Първо започнаха с опозицията, като ни споделяха: Вие нямате право да говорите. А ние сме определени от 1 милион българи. После бяха изключвани микрофоните на публицисти, бяха обгазявани протестиращи. Върхът е, че през последните дни обявиха от трибуната на Народното събрание: Служебен кабинет е нелегитимно ръководство на страната. Това е посягане против Конституцията и законите на България. Тези хора нямат спирачка пред нищо, с цел да си запазят едноличната власт. Отговорът е един: дружно против диктатурата. "

За дейностите на президента Нинова акцентира, че той има поредното държание от предизборната му акция насам и това е мерилото за едни политик:

" Години наред, откогато е определен, той прави това, което е заречен – последователност беше това, че смъкна доверието от правитеството. "

Не ми се коства, че президентът Румен Радев загрява за своя партия, означи още водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея в случай че Радев вероятно направи партия, тя няма да е удар за Българска социалистическа партия, а опция на ГЕРБ.

Протести има на разнообразни групи в разнообразни градове – за СЕТА, за Перник. Това напрежение върви в цялата страна. Българска социалистическа партия се включва в митингите, нашите народни представители вземат участие в тези, които се провеждат пред Народно събрание, а симпатизантите ни се включват в градовете, заяви Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия заключи, че изводите след визитата й в Брюксел са два:

" За България се удостовери чувството ми, че българското държавно управление не пази добре българския интерес в Европа. Два образеца, на които ми обърнаха внимание европейските водачи: стартира работата на Комитета на районите – България няма излъчени представители в него, а той е значим за районното развиване на страните. Втори образец - по Зелената договорка. Разбрахме на място, че до края на предходната година е трябвало българското държавно управление да показа народен проект. Правителството е показало подобен проект, който не е бил утвърден, върнат е, тъй че в този момент няма народен проект, който да дефинира по какъв начин България да употребява опциите по този план. Ангажиментът, който поех, е тази тематика да я слага в Народното събрание в България. "

Според Нинова всички лъжливи операции и внушения, че Българска социалистическа партия е антиевропейска партия, са рухнали за два дни: " Никой на най-високото ниво в Европейски Съюз нямаше да беседва с мен, в случай че бяхме антиевропейска партия. Европейската легитимация на Българска социалистическа партия е затвърдена. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР