Едва ли Димитър Главчев е единственият, който се е съгласил

...
Едва ли Димитър Главчев е единственият, който се е съгласил
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Главчев не е от ГЕРБ, колкото аз не съм от БСП

Едва ли Димитър Главчев е единственият, който се е съгласил да стане длъжностен министър-председател, това не може да се одобри за меродавна теза. Това разяснява зам.-председателят на ПГ на Георги Свиленски в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.

Той напомни, че преди няколко дни зам.-омбудсманът подаде непредвидена оставка.

„ Зададохме въпрос какво я наложи? Не получихме отговор ”, разяснява Свиленски.

По думите му от не били сюрпризирани от кандидатурата на Димитър Главчев.

Знаехме, че длъжностен кабинет, изработен по тази Конституция, ще бъде препоръчан и написан от ГЕРБ. След като Политическа партия „ изпраха ” Борисов и го върнаха на бял кон, през днешния ден българският президент го бетонира в изпълнителната власт, като му даде опцията да подреди идващия длъжностен кабинет. Нали не очаквате президентът да каже, че чака партиен кабинет, разяснява Свиленски.

Георги Свиленски още веднъж акцентира, че не са желали измененията в Конституцията.

„ Главчев е ярка политическа фигура. Все едно да кажете, че аз не съм от. Той беше ръководител на Народно събрание от ГЕРБ. И той беше ръководителят на Народно събрание, който изгони ръководителя на опозицията от зала ”, съобщи Свиленски.

Той разяснява и изразеното желание през днешния ден от Димитър Главчев да предложи специалисти в кабинета и да показа листата си с министри на всички обединения в Народното събрание.

В длъжностен кабинет политическите партии не би трябвало да се намесват, не би трябвало да оферират специалисти, нито партийни представители. Ако бъде образуван в действителност самостоятелен кабинет, би трябвало да проведат само почтени избори. Затова политическите партии нямат никаква работа нито с господин Главчев, нито с министрите, разяснява той и добави, че не вижда смисъл да върви на показване на министрите.  

„ Призоваваме всички партии да се активизират и да наблюдават честността на вота на тези избори. С подобен вид кабинет и министър-председател не ни подсигуряват с нищо честността на вота ”, съобщи Свиленски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР