Едва ли човек със съхранен разум би повярвал, че садист

...
Едва ли човек със съхранен разум би повярвал, че садист
Коментари Харесай

Не Им Се Вярва! Томислав Дончев Не Издържа И Разцепи На Пух И Прах Всичко, Което Се Говори За Избиването На Животни!

„ Едва ли човек със съхранен разсъдък би повярвал, че садист на държавна работа избива добитъка на хората, с цел да им навреди, да ги прогони или в името на някоя тайна цел.

Мерките за битка със болестта би трябвало да бъдат решителни, тъй като в противоположен случай загубите могат да бъдат доста по-големи. Не приказвам единствено за погинали животни, само че и за големи стопански загуби, забрани за експорт на месо, заплаха от разпростиране и навлизане на чумата в Европа.

Кое не беше направено както би трябвало:

– Трябваше да се изяснява повече на всички – на стопаните, само че най-много на българската общност – каква е обстановката, какви са рисковете, какво би трябвало да се направи. При ясна и безапелационна информация българите биха разбрали и подкрепили ограниченията. Когато има недостиг на обществени причини, когато в това време видите стопани, които страдат и бранят добитъка си, не е мъчно прочувствено да вземете страна.

– Всеки, който има животно, знае, че то не е просто движимост, чиято липса може да се компенсира с заплащане. Стопаните страдат и в случай че обществото заслужаваше навременна информация, те заслужаваха съчувствие. Не телевизионно, не лицемерно, а човешко. Колко добър е човек си проличава и от отношението му към животните. Надявам се всички служби, които би трябвало да реагират в сходна обстановка, да са научили тези уроци.

Опитите за политическа корист няма да разясня. Отделен въпрос са подправените вести по тематиката. Въпреки че са лишени от особена логичност, те съумяват да вкарат в прочувствен резонанс няколко обществени опасения – евтаназиране на животни, обезлюдяване, бежанци и даже Истанбулска спогодба!!!???

Проблемът с подправените вести не е единствено в това, че някой ги композира и популяризира. Проблемът е, че някой им има вяра. Голямата цел на всички създатели и „ издатели “ на подправени вести не е просто да ви вкарат в подвеждане по съответен въпрос, освен да се основава суматоха.

Голямата цел е да уморят сетивата и разсъдъка, да се размие границата сред истина и лъжа, да се сътвори една аморфна среда на полуистина, само че натоварена със сензации, съмнения, яд и ненавист. А за омразата знаем, че тя не може да сътвори нищо с изключение на още ненавист “, съобщи Томислав Дончев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР