Едва днес започна тестването на част от хората, пристигнали в

...
Едва днес започна тестването на част от хората, пристигнали в
Коментари Харесай

Започна тестването за COVID-19 на пътниците от полета Амстердам-София

 Едва през днешния ден стартира тестването на част от хората, пристигнали в България с полет от Нидерландия, в който се оказа, че има няколко позитивни за ковид. В селата, където са се прибрали хора от полета, стартира и стерилизация, а положението на болната жена в Хасково е сериозно.

Тя идва с двете си деца в неделя с полет от Амстердам. Близките й описаха, че още на борда й е била сложена кислородна маска. Според здравните управляващи, това не е станало ясно след кацането на летището.

" Нито са имали температура при идването, нито са търсили от някого здравна помощ. Ако е търсила помощ, откакто е предходна паспортния надзор, в залата идващи, допустимо е ", изясни основният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

Останалите пасажери са пръснати из цялата страна. Според Оперативния щаб, те към този момент са тествани. Общо 14 от пасажерите от самолета са пристигнали в Хасковско. Четирима са в село Брягово, където през последните дни са се върнали 16 души от Нидерландия.

" Примерно младите са у дома, в това време те контактуват с майка, татко, които излизат на улицата или пък идват до магазина. С това се нарушава целостта на самата карантина ", сподели пред Нова тв кметът на селото Делчо Митев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР