Едва днес започна тестването на част от хората, пристигнали в

...
Едва днес започна тестването на част от хората, пристигнали в
Коментари Харесай

Започна тестването за COVID-19 на пътниците от полета Амстердам-София

Едва през днешния ден стартира тестването на част от хората, пристигнали в България с полет от Нидерландия, в който се оказа, че има няколко позитивни за ковид. В селата, където са се прибрали хора от полета, стартира и стерилизация, а положението на болната жена в Хасково е сериозно, съобщи.

Тя идва с двете си деца в неделя с полет от Амстердам. Близките ѝ описаха, че още на борда й е била сложена кислородна маска. Според здравните управляващи, това не е станало ясно след кацането на летището.

" Нито са имали температура при идването, нито са търсили от някого здравна помощ. Ако е търсила помощ, откакто е предходна паспортния надзор, в залата идващи, допустимо е ", изясни основният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

Останалите пасажери са пръснати из цялата страна . Според Оперативния щаб, те към този момент са тествани. Общо 14 от пасажерите от самолета са пристигнали в Хасковско. Четирима са в село Брягово, където през последните дни са се върнали 16 души от Нидерландия.

" Примерно младите са у дома, в това време те контактуват с майка, татко, които излизат на улицата или пък идват до магазина. С това се нарушава целостта на самата карантина ", счита кметът на селото Делчо Митев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР