Едва ден, след като ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и

...
Едва ден, след като ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и
Коментари Харесай

Да се върнем към програмите. Борисов предлага евроатлантическа коалиция

Едва ден, откакто ГЕРБ, Движение за права и свободи, "Има подобен народ " и "Възраждане " на Кирил Петков, някогашният министър председател и водач на най-голямата опозиционна партия Бойко Борисов предложи сформиране на евроатлантическа коалиция.

От думите му стана ясно, че ГЕРБ може да работи с всяка партия, която поддържа приемането на еврото, Украйна, участието в Европейски Съюз и НАТО и работи за цялостна диверсификация на доставките на газ и нефт.

Успоредно с това, Борисов се извини на Петков, че преди ден го назова "страхливец " и го прикани партията му "Продължаваме смяната " да внесе в Народното събрание предложение за повдигане на българското несъгласие над европреговорите на Северна Македония, наложено от предходното ръководство на ГЕРБ.

"Айде стига с квалификации, айде стига с обиди. Кирил Петков не е страхливец, оправдавам се за вчерашните думи, той е воин и ние желаеме през днешния ден да му дадем това съображение, да станат на крайници [на Европейския съвет] и да му ръкопляскат, да не сме ние тъмния балкански воин и да счупим държавното управление на Северна Македония ", сподели Борисов на брифинг в партийната си централа.

Партиите, които пазят на упоменатите от него позиции, включват "Продължаваме смяната ", "Демократична България " и Движение за права и свободи. Първите две обаче изрично се афишират за премахване на модела "Борисов " от ръководството, потвърждавайки, че Движение за права и свободи употребява подмолно въздействие във властта.

"Да се върнем към стратегиите ", прикани водачът на ГЕРБ, визирайки евроатлантическата ориентировка на тези обединения.

По думите му "винаги може да се откри формула по тези съществени задания, правосъдна система, промени същински, да седнат и да приказват способените хора от всяка една партия и да ги решат ".

Политическа партия и Демократична България обаче упрекват трите държавни управления на ГЕРБ в интервала 2009 – 2021 година точно в неналичието на воля за пробутване на действителни промени, които да допринесат за битката с корупцията по високите етажи на властта.

Малко по-рано в четвъртък Петков приказва пред медиите при, определяйки Борисов като "най-недостойният човек, който познавам ". Повод за думите му стана въпрос на задграничен публицист за това, дали са верни внушенията на ГЕРБ и Движение за права и свободи, че "Продължаваме смяната " в действителност е срещу повдигането на българското несъгласие.

"Сутринта [Борисов] споделя: "Искам да поддържа влизането на Северна Македония в Европейски Съюз ". Което е страхотна позиция. И в това време следобеда блокира отрасловата парламентарна комисия. Подобен жанр двойствени дейности, да приказваш едно, а да правиш друго, беше обстановката през последните 12 години. Малко позабравихме за тях през последните 6 месеца, само че ни стана ясно, че не се е трансформирал, същият си е ", отговори министър-председателят в оставка.

Той имаше поради в сряда, на което трябваше да бъде разисквано така наречен френско предложение за отблокиране на договарянията сред Брюксел и Скопие. Заседанието обаче беше отсрочено за четвъртък с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, "Има подобен народ " и "Възраждане ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР