Едва 9,1 % от анкетирани педагогически специалисти и родители смятат,

...
Едва 9,1 % от анкетирани педагогически специалисти и родители смятат,
Коментари Харесай

Учители и родители са против децата от 5 и 6 клас да учат до края на юни

Едва 9,1 % от интервюирани педагогичен експерти и родители считат, че удължаването на образователната година с нарастване на часовете по български, математика и география в 5,6,7 клас ще увеличи качеството на образованието в тези класове, демонстрира разбор на синдиката „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “.

Анализирано е мнението на към 4 500 педагогичен експерти и родители по отношение на вероятните промени с образователното време и стратегии, предлагани от Министерството на образованието и науката на България (МОН).
По въпроса за удължаването на образователното време за 5 и 6 клас с 2 седмици до 30 юни по рекомендация на здравното министерство, с „ не “ са дали отговор 94 % от интервюираните, оповестяват от Dariknews.bg.

93,7 % считат, че месец август е безусловно несъответствуващ за действия, инициирани от МОН, като оценяване на учебници, разискване на законови промени, координиране на политики. Припомняме, че тази процедура на МОН доби шаблонност. Според 96,4 % от запитаните мултиплициращата се процедура шефове и учители да работят по време на заплатен годишен отпуск е неприятна политика на МОН. 66,6 % от респондентите биха взели участие в възможни митинги против увеличение на образователната година и брутално честите промени в нормативната уредба в системата на образованието.
Синдикатът не поддържа плана на разпоредба на здравното министерство, съгласно който се понижава продължителността на образователния час на 40 минути, само че се предлага да се усилят часовете на 32 седмично за 5, 6, 7 клас. Относно директорските състезания Синдикат „ Образование “ чака позицията на МОН за прекъсването им и разработване на нова разпоредба с присъединяване на синдикати и работодатели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР