Едва 7 хиляди дози ваксини за Ковид-19 са поставени у

...
Едва 7 хиляди дози ваксини за Ковид-19 са поставени у
Коментари Харесай

Директорът на агенцията по лекарства: Едва 7000 дози ваксини срещу ковид са поставени от януари

Едва 7 хиляди дози ваксини за Ковид-19 са сложени у нас от началото на годината. 1200 от тях са първи дози. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria изпълнителният шеф на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов. По думите му, в случай че „ се резервира същият интерес, сред 2,8 и 3 млн. дози ваксини ще подлежат на бракуване до края на годината “. 

Затова и безапелационното искане на Министерството на здравеопазването е бъдещите доставки на ваксини против Ковид-19 да бъдат съобразени с действителните потребности на страната, уточни Кирилов.

Той сподели още, че към 30 % от българите са имунизирани против коронавирус, което подрежда страната ни измежду най-ниските по имунизация против вируса в Европейски Съюз.

Кирилов разяснява още, че се работи и върху комбинирана ваксина – против коронавирус и грип. „ Продължават клиничните изпитвания, допускам, че първите данни ще бъдат показани в края на годината. Реалистичен период е по-скоро идната година да има подобен вид ваксина “, сподели той.

Богдан Кирилов заяви още, че на 15 март са били доставени 12 000 дози от един от инсулините, който липсваше у нас. По думите му това е количество, което ще стигне за потребностите на диабетиците за идващите няколко месеца.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР