Едва 6, 26% избиратели са гласували в Пловдив до 11

...
Едва 6, 26% избиратели са гласували в Пловдив до 11
Коментари Харесай

Едва 6, 26% са гласували в Пловдив до 11 часа, избирателната активност в областта е 8, 9%

Едва 6, 26% гласоподаватели са дали своят вот в Пловдив до 11 часа, изборната интензивност в региона е 8, 9%

Спокойно протича досега изборният ден в Пловдив и в региона, потвърдиха за Дарик ръководителите на двете районни изборни комисии Калоян Сухоруков и Янко Радунчев.

Само в една от секциите в града, намираща се в регион „ Тракия “, машината е спряла да работи и се е минало към гласоподаване с хартиени бюлетини. Няма съществени сигнали досега, по един за диалог на език, друг от български в изборно помещение, комисията е оставила без почитание, ревизират се други три, като резултатите от тях ще станат ясни по-късни, изясни ръководителят на РИК 16 Калоян Сухоруков.

В карловско са дали своят вот 9, 63% от имащите право на избор. Най-висока е в Брезово – 14,71%, а най-ниска е в Раковски - 4,95%, съобщи Янко Радунчев. Два са получените по-сериозни тъжби досега -за слагане на пропагандни материали на по-малко от 50 метра от секционна изборна секция. Само по едната, в Асеновград, е взето решение те да бъдат премаханати, вторият сигнал не е открит, изясни още ръководителят на РИК 17. Нито една от машините в региона досега не е дефектирала, сподели още той.

Няма данни за съществени закононарушения досега, няма и информация да има арестувани за пазаруване на гласове. Това заяви в Пловдив Министерство на вътрешните работи министърът Иван Демерджиев, който упражни правото си на избор в града на тепетата. По думите му, ревизира се сигнал за бойкот на машинното гласоподаване от роми в една от махалите на Пловдив, само че резултатите от инспекцията ще бъдат оповестени по-късно.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР