Едва 54 процента от запитаните в контролираната от правителството част

...
Едва 54 процента от запитаните в контролираната от правителството част
Коментари Харесай

Едва 54% от кипърците са съгласни със санкциите на ЕС срещу Русия

Едва 54 % от запитаните в следената от държавното управление част от Кипър са съгласни със глобите, наложени от Европейски Съюз против Русия поради войната в Украйна. Това демонстрират данни на Евробарометър, оповестени от Кипърската осведомителна организация и представени от в. „ Филелефтерос “.

Процентът на съгласните в островната страна е много невисок в съпоставяне със междинното за Европейски Съюз, където делът на подкрепящите глобите е 80 %, съобщи Българска телеграфна агенция.

Същевременно Кипър е една от страните, където жителите в най-голяма степен считат, че всекидневието им ще бъде наранено от съветската инвазия в Украйна – 80 % по отношение на 61 приблизително за Европейски Съюз. По-висок % има единствено в Гърция – 86 %.

Кипър съставлява изключение и с високия дял на запитаните, които заявяват позитивно мнение за Русия – 36 % при 10 % приблизително за Европейски Съюз.

Що се отнася до Турция, 28 % от запитаните в Европейски Съюз заявяват позитивно отношение при едвам 9 % в Кипър.

Гражданите на Кипър, които считат, че участието в Европейски Съюз е положително за страната, са 53 %, което е по-ниско от междинното в Евросъюза, където този дял е 65 %.

42 % от кипърците имат позитивна визия за Европейски Съюз (при 52 % приблизително в съюза). Най-висок е този % в Ирландия (76 процента), а най-нисък в Гърция (42 процента).

Проучването е извършено сред 18 април и 16 май с присъединяване на 26 580 жители на Европейски Съюз, от които 503 в Кипър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР