Едва 4 гласа спасиха Корнелия Нинова от бламиране на в

...
Едва 4 гласа спасиха Корнелия Нинова от бламиране на в
Коментари Харесай

Гергов с писмо до Нинова: За падението на един председател

Едва 4 гласа избавиха Корнелия Нинова от бламиране на в събота по време на Национален съвет на Българска социалистическа партия . В началото на пленума някогашният народен представител Димитър Дъбов предложи от дневния ред да отпадне точката за привикване на съвещание на 49-ия Конгрес на партията на 28 октомври. "За " предлагането на Димитър Дъбов гласоподаваха 50, "против " бяха 54, а двама се въздържаха.

След Националния съвет, водачът на Българска социалистическа партия даде изявление за БНР, което за Гергов се трансформира в мотив, с цел да напише отворено писмо.

Позиция на Георги Гергов ръководител на БСП-Пловдив:


След изявлението, което Корнелия Нинова даде пред Българско национално радио в не зная по какъв начин ще огледа в очите членовете на Националниясъветна Българска социалистическа партия, които участваха на съвещанието, извършено на 14-ти октомври.

Бях в залата от началото до края на съвещанието и недоумявам кое и какво може да накара Корнелия да стигне до такава степен, че да раздели Българска социалистическа партия. Не мога да си обясня за какво по този начин преднамерено и накратко раздели в две групи членовете на Националния Съвет на („ Тя – ние” и „ другите).

С дребни изключения главната част от изказалитенесъгласие с Корнелия Нинова бяха членове на Националния съвет, които работеха за нейното избиране и одобряването и като ръководител на Българска социалистическа партия. В тази група тя слага персони, изразители на богато разнообразие от отзиви по необятен кръг от въпроси, с разнообразни по дълбочина разбори и причини.

В изявлението си тя обрисува три съществени тематики, по които, съгласно нея, се разполагат несъгласията в Българска социалистическа партия:

-отношението с ръководещите и концепциите за политическо доближаване с ГЕРБ;

-въпросите за идния конгрес;

-въпросите за корупцията.

По първата, по този начин наречена разграничителна линия, мисля, че не може да се откри нито един човек, участвал в залата, който да удостовери, че някой е стартирал, в очевидна или неявна форма или по какъвто и да е метод „ отзиви по тематиката за съдействие с ГЕРБ”. Никакъв спор за колаборация с ГЕРБ не е имало. Казаното не дава отговор на истината, с цел да не употребя израза „ откровена лъжа”.

По втория въпрос - за Конгреса. За мен е неразбираемо по какъв начин може да се сведе полемиката по въпроса за дневния ред на Конгреса единствено до това, което твърди Нинова. Чета и прелиствам казаното от нея.

Предложението на другата група било: „ Дайте да не вършим конгрес за политиките, а да създадем Конгрес за смяна в Устава и да върнем старите правила, да има безконечни депутати и ръководителят да се избира на Конгрес. Това беше разногласието.”

Те, видиш ли желали да вършат конгрес за политики, а някакви други не желали. Отново чета и нямам доверие на очите си, стартирам да се колебая дали съм бил там.

Съмненията ми мощно нарастват като чета и за разделянето по въпроса за корупцията. Въпрос, по който тя изкуствено, спекулативно и непочтено образува и приказва още веднъж за две линии.

Смятам че Корнелия дължи опрощение за метода, по който осведоми социалистите и българското общество, посредством БНР, за работата на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Уверен съм, че падението на Корнелия Нинова не е проваляне на партията. А Корнелия не е партията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР